Societat

Societat

Estelada d'altura a la Vall de Núria

Vall de Ribes per la Independència vol encendre l'estelada més gran del país

És un acte reivindicatiu de l'estat propi

La Vall de Núria és un referent per al país. També des del punt de vista polític i nacional. Entre altres coses, s'hi va redactar l'Estatut del 1932, promogut pel president Francesc Macià i d'un marcat caire sobiranista. És també un referent perquè és un punt de partida o de destí excursionista situat a 2.000 metres d'altitud. Ara, conscients de tot plegat, Vall de Ribes per la Independència i l'Assemblea Nacional Catalana han volgut dur a terme un acte reivindicatiu d'àmbit nacional. Es tracta d'encendre l'estelada a més altitud de Catalunya i, sobretot, la més gran. Serà a Núria, el dia 2 de febrer, i tindrà 2.600 espelmes. Amb el lema Encén la flama, els organitzadors volen dur a terme un acte simbòlic d'inici del tram final del camí cap a l'estat propi, amb la fita del referèndum que s'ha de celebrar l'any 2014.

Per aconseguir encendre l'estelada gegant a la Vall de Núria, calen recursos. Per això i per fomentar la implicació de la gent en aquest projecte reivindicatiu, Vall de Ribes per la Independència i l'Associació Nacional Catalana han iniciat un projecte de micromecenatge al web Verkami. Els qui hi vulguin participar ho poder fer amb un mínim de dos euros. Segons quina sigui l'aportació, els organitzadors els obsequien amb diversos regals, des de figurar en els crèdits del vídeo que es gravarà fins a participar directament en l'encesa de les espelmes o rebre una postal commemorativa. En alguns dels casos, fins i tot, s'obsequia amb el viatge amb el tren cremallera gratuït. Per a la resta dels qui vulguin assistir a l'acte, els preus seran reduïts.

Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, ja s'havien recollit 740 euros dels 1.200 que calen. Ja estaven esgotades les recompenses per als qui aporten 100 euros. L'acte es durà a terme de dos quarts de set de la tarda a dos quarts de deu del vespre a l'esplanada del davant del santuari de la Mare de Déu de Núria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.