Educació

La Universitat d'Alacant critica el retard en el pagament de les nòmines

Unes tres-centes persones s'han concentrat per exigir al govern valencià que pague en temps i forma

Unes tres-centes persones, entre professors i personal administratiu, s'han concentrat al campus de la Universitat d'Alacant per mostrar el seu rebuig a l'incompliment sistemàtic per part de la Generalitat dels acords de pagaments. El rector de la institució, Manuel Palomar, i la major part del seu equip han reivindicat que “els pagaments arriben en temps i forma”.

Alguns dels manifestants portaven sobres buits amb la irònica intenció “d'omplir-los, com sembla que fan en alguns partits”, han explicat. També s'han sentit crits que demanaven al rector que no es deixe enganyar, en referència a les negociacions amb la Generalitat sobre el finançament de les universitats.

El conseller d'Hisenda, Juan José Moragues, s'havia compromés a fer efectiu el pagament de les nòmines de gener l'últim de mes, però aquest no ha arribat fins al migdia de hui, 1 de febrer, motiu pel qual s'havia convocat la concentració.

Aquesta no és la primera vegada que la Generalitat no compleix amb la seua obligació de transferir els diners per a la despesa corrent, motiu pel qual les universitats valencianes acumulen un endarreriment en el cobrament d'aquestes quantitats d'entre dos i tres mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.