Societat

infraestructures

Bonificacions a l'autopista C-32 per als usuaris residents

El govern està negociant una revisió de les tarifes

És una reivindicació històrica dels municipis del Baix Penedès

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat està negociant amb les concessionàries de l'autopista C-32, tant al seu tram sud (autopista Pau Casals) com nord (autopista del Maresme), una revisió de les tarifes que permeti donar resposta a una de les reivindicacions històriques del territori: oferir bonificacions per als residents. El conseller, Santi Vila, ho va anunciar ahir després d'una reunió amb els presidents dels consells comarcals del Camp de Tarragona, en què des del Baix Penedès se li va expressar aquesta demanda. Els ajuntaments de la zona, juntament amb els del Garraf, han aprovat en els últims anys diverses mocions per reclamar la gratuïtat del peatge, especialment en el cas dels recorreguts interns, ja que és l'única via ràpida de connexió entre els municipis de les dues comarques.

Vila va detallar que no es podia comprometre a aconseguir la gratuïtat, però sí alguna fórmula per “premiar” els residents que afectaria especialment el peatge situat entre Cubelles i Cunit. El conseller va reconèixer el “greuge comparatiu” que pateix el Penedès amb l'autopista Pau Casals, ja que té un dels preus més alts de les diferents vies de pagament catalanes.

LA FRASE

Hem de revisar els preus, però també mantenir una capacitat d'inversió de les concessionàries
Santi Vila
Conseller de Territori i Sostenibilitat

Les obres del Barcelona World, abans de l'estiu

El projecte de macrocomplex d'oci al costat de Port Aventura, l'anomenat Barcelona World, “avança, però amb discreció”, segons va detallar ahir el conseller de Territori. Tot i que no va voler donar més detalls sobre l'evolució de la iniciativa, sí que va avançar que les obres podrien iniciar-se “abans de l'estiu” precisament per “donar mostres que és un projecte que tira endavant”.

Vila també va avançar que en les pròximes setmanes es tancarà el Pla de Rodalies amb Renfe, que inclourà serveis de proximitat per a les quatre capitals catalanes. En el cas de Tarragona, hi haurà una renovació dels combois, com a mínim un tren cada hora entre la ciutat i Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.