Societat

Trobada de Secundària passada per aigua a la Universitat d'Alacant

La Cívica denuncia que hi ha col·legis que fan classe en valencià adscrits a instituts sense línia

La pluja ha deslluït un dels principals actes d'Escola Valenciana que malgrat tot ha aplegat una quinzena d'instituts i més de dos mil alumnes

El Museu de la Universitat d'Alacant ha sigut escenari, aquest divendres, de la XI Trobada de Secundària de l'Alacantí en què han participat una quinzena d'instituts de tota la comarca i més de dos mil alumnes malgrat les adverses condicions meteorològiques.

Com és habitual els diferents tallers que preparen els centres i les actuacions han sigut les activitats amb major èxit entre el públic, que ha pogut aprendre des de com fer fundes per a mòbil, fins a fer bijuteria amb paper, passant per tallers d'emoticones. L'escenari no ha deixat de bullir ni un moment amb diferents actuacions que han culminat amb el concert de La Gira a càrrec d'Odi.

Els joves han tingut, a més, l'oportunitat de fer visites guiades a les diferents mostres que s'exposen en el MUA, com Mulier Mulieris, Arcadi Blasco o la de “Joan Fuster. Nosaltres els Valencians”.

Des de La Cívica-Escola Valenciana, la seua presidenta, Mari Carme Llorca, ha destacat la important participació “malgrat que el temps no ens ha acompanyat” i ha destacat la vitalitat de les Trobades, que “any rere any sumen més i més gent a favor del valencià i d'un ensenyament de qualitat”. Un objectiu, explicava, “pel qual treballem durant tot l'any i que troba entrebancs com el fet que la Conselleria adscriga col·legis que fan les classes en valencià a instituts sense línia. És una manera perquè els xiquets no puguen continuar l'ensenyament en la llengua que han triat”.

Llorca a més ha agraït a la Universitat d'Alacant la col·laboració en forma de cessió de les instal·lacions del MUA per a la Trobada-

Per la seua banda, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, ha explicat que “les Trobades són un signe de normalitat i punt de trobada dels centres que fan ensenyament en valencià, com és també el cas de la Universitat d'Alacant, on per cert, estem treballant en un pla per augmentar la docència en aquesta llengua”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.