Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

El PSC d'Olot vol ajornar les obres al pont de la Ceràmica

Proposen que els treballs, que comencen dilluns, es facin a l'agost, quan hi ha menys trànsit

El grup municipal del PSC d'Olot –principal grup de l'oposició a l'Ajuntament– ha sol·licitat a l'equip de govern (CiU i Reagrupament) que les obres de reparació del pont de la Ceràmica s'ajornin fins al mes d'agost. Els treballs han de començar dilluns que ve i està previst que s'acabin l'1 de juny. Els socialistes demanen que, atès l'impacte que les obres tindran en el trànsit a la zona nord-oest del municipi i atesa la probabilitat que hi hagi retencions, els treballs es deixin per a l'època en què més gent fa vacances i, per tant, disminueix el volum del trànsit. Així mateix, el PSC s'ha queixat que no s'han explicat els traçats alternatius que proposa l'Ajuntament ni a les diferents associacions de veïns, ni als centres educatius afectats. També ha alertat que en alguns punts d'aquestes rutes els camions i altres vehicles de gran tonatge tindran dificultats per passar-hi.

Les obres consistiran a tirar a terra i refer la part del pont que va fer malbé un camió el mes de gener. El vehicle, que circulava per la carretera de Sant Joan, portava una càrrega que no va passar per l'ull del viaducte i hi va impactar. El pressupost és de 100.000 euros, que cobrirà l'asseguradora del camió.

Desviats cap al Pla de Dalt

Mentre durin les obres, els vehicles que circulin per la part nord d'Olot o hagin de travessar la ciutat per aquesta banda s'hauran de desviar cap a l'avinguda dels Països Catalans i el Pla de Dalt. El pont que repararan és un viaducte de la carretera de Riudaura que passa per sobre de la carretera de Sant Joan - Avinguda Reis Catòlics. Aquests dos carrers quedaran tallats al trànsit de vehicles a l'altura del pont i això farà que, de retruc, s'alteri la circulació a la zona. Quant als vianants, no podran passar per sota del pont durant les quatre setmanes d'obres. Per sobre, en canvi, s'anirà normalitzant el pas per les voreres a partir del 18 de maig. Els veïns i comerciants de la zona hi tindran l'accés restringit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.