Educació

L'Aula de Teatre de la UA estrena “Cos a Cos”

El paranimf de la universitat acull aquest dijous la representació de l'obra dirigida per Tomàs Mestre en el marc dels 25 anys de l'entitat

L'obra original de Juan Luis Mira “Asalto a la cama” ha rebut el premi del Tricicle Per humor a l'art

Aquest dijous s'estrena al paranimf de la Universitat d'Alacant la darrera creació de l'Aula de Teatre que dirigeix Tomàs Mestre “Cos a Cos”. Una obra original de Juan Luis Mira “Asalto a la cama” que ha estat guardonada amb el premi de teatre del Tricicle Per humor a l'art i que ja ha estat traduïda al portugués, italià i francés.

Cos a Cos és una comèdia on les relacions de parella són un veritable combat de boxa, on l'amor, l'ambició, l'estratègia o el sou formen part d'aquest enfrontament de sis assalts i mig. L'obra, que ha estat dirigida per Tomàs Mestre, comptava originalment amb cinc actors “però en l'adaptació que n'hem fet en valencià per a l'Aula de Teatre l'hem ampliada fins a 19 amb l'objectiu de ser fidels a l'esperit universitari de fer participar-hi com més actors millor”. Amb aquest objectiu, Mestre ha incorporat música i coreografia que completa la proposta de combat sobre un text divertit en el qual es lluita al límit per guanyar i on tothom pot acabar vençut.

La traducció de l'obra original ha sigut a càrrec de Sandra Montserrat, que alhora també es una de les protagonistes de Cos a Cos.

Aniversari

L'estrena de l'obra s'emmarca en la celebració dels 25 anys de l'Aula de Teatre Universitari de la UA, on des de fa 10 anys també es fa teatre en valencià de la mà del seu director, Tomàs Mestre. “Em sent molt orgullós de poder fer teatre en valencià a Alacant i de dur el seu nom arreu gràcies a les nombroses representacions que hem fet”, subratllat Mestre.

La celebració de l'efemèride ha comptat amb tot un seguit d'activitats per a commemorar aquesta fita entre les quals han destacat la projecció de la pel·lícula “Que ruina de función”, una taula redona, representacions o una exposició que es pot visitar al MUA.

Durant aquests 25 anys l'Aula de Teatre, que aposta tant pel teatre clàssic com pel contemporani, tant en valencià com en castellà, ha produït un total de 40 obres que s'han pogut veure més enllà de les nostres fronteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.