Societat

La Universitat d'Alacant i l'Institut Bernabéu units per combatre la ‘infertilitat extrema'

Presenten la càtedra de Medicina Reproductiva que dirigirà el catedràtic en biologia cel·lular Joaquín de Juan

La iniciativa treballarà tres eixos: la formació, la innovació i la divulgació social

La primera acció reunirà els líders de les principals línies d'investigació en cèl·lules mare al setembre

La Universitat d'Alacant i l'Institut Bernabéu s'han unit per a crear la Càtedra de Medicina Reproductiva amb l'objectiu de millorar els tractaments de “reproducció assistida” derivats dels problemes d'infertilitat tant d'homes com de dones, quelcom que afecta a un 17 per cent de la població de l'estat, segons dades de la Societat Espanyola d'Infertilitat.

Ambdues institucions col·laboren des de fa 12 anys i en l'actualitat ofereixen de forma conjunta un màster de medicina de reproducció, que ha estat tot un èxit en la seua primera edició, segons ha indicat el director del prestigiós Institut Bernabéu, Rafael Bernabéu.

Ara, la nova càtedra, que dirigirà el catedràtic en biologia cel·lular, Joaquín de Juan, centrarà la seua activitat en la “formació, la innovació i també la divulgació social” d'una problemàtica que cada dia afecta a més persone. “L'objectiu és augmentar l'èxit en les teràpies de reproducció assistida i cercat nous tractaments per a donar solució a pacients amb casos d'infertilitat extrema”, ha indicat De Juan.

De la seua banda, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha destacat “el segell de qualitat que suposen les càtedres universitàries, que aproximen la realitat acadèmica i investigadora a empreses i institucions” alhora que “estableixen un compromís amb l'excel·lència en la formació i en l'avanç científic i per tant, en el progrés social”. A més, Palomar ha insistit que aquest acord coincideix amb els valors de la universitat en la seua aposta per la “internacionalització, la innovació i el compromís social”.

El director de la càtedra, Joaquín de Juan, ha anunciat que la primera acció d'aquesta iniciativa es produirà el proper mes de setembre amb al celebració d'una Workshop on step cells, que reunirà a Alacant els líders de les principals línies d'investigació en cèl·lules mare. Segons De Juan la càtedra s'encarregarà de gestionar el coneixement i estarà centrada en investigació i divulgació, concepcions que transcendeixen el concepte clínic i que contribueixen a crear nous recursos i noves fonts per a generar coneixement, formació i transferència de resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.