Societat

El Casal Tio Cuc organitza un lipdub per reivindicar la memòria històrica d'Alacant

El barri de Santa Creu serà l'escenari, el proper dissabte, de la iniciativa amb música escrita expressament per a l'ocasió

Els versos de Vicent Andrés Estellés i el bombardeig feixista del mercat l'any 1938 seran el fil conductor del vídeo

Alacant s'incorporarà el proper cap de setmana al llistat de pobles i ciutats del País Valencià que han organitzat un lipdub per reivindicar la llengua, la cultura i la història. La iniciativa del Casal Popular Tio Cuc compta amb la participació d'una vintena d'entitats de la ciutat.

El vídeo s'enregistrarà el proper dissabte 21 de juny, en plenes Fogueres de Sant Joan, al barri de Santa Creu, a partir de les 16.45 hores amb un recorregut per una de les zones més característiques de la ciutat, encara que divendres, es farà un assaig a partir de les 19 hores.

La banda sonora del lipdub serà a càrrec del grup de Castalla El Diluvi amb la cançó Bandera Clara escrita expressament per a l'ocasió. La lletra parla sobre Alacant, d'una manera poètica i amb ritme, amb una persona que passeja per la ciutat i recorda el bombardeig de l'aviació feixista italiana del mercat central, que va deixar més de 300 morts el 25 de maig del 1938. La proposta inclou també versos de Vicent Andrés Estellés.

Els organitzadors volen reivindicar amb aquesta iniciativa un “Alacant viu i conscient de la seua història, llengua i cultura... allunyat de la imatge que donen ara els seus dirigents amb l'especulació i la corrupció que impregna la nostra ciutat” i que done visibilitat al treball que “les associacions de base realitzen cada dia per la ciutat, la seua gent, la llengua i la cultura”.

En el vídeo, que tindrà una duració de poc més de quatre minuts, participaran entre 200 i 250 persones, que recorreran els carrers del barri de Santa Creu, on el veïns ja han mostrat el seu suport a la iniciativa permetent, fins i tot, que s'enregistren alguns plans des de cases particulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.