Societat

Alacant reivindica la llengua, la cultura i la història amb un lipdub

El grup El Diluvi ha posat música a la iniciativa del Casal Tio Cuc, en què han participat centenars de persones en plenes Fogueres de Sant Joan

El vídeo veurà la llum al llarg d'aquest estiu

El barri de Santa Creu ha vist aquest dissabte com centenars de persones responien a la convocatòria del Casal Popular Tio Cuc per participar en el Lipdub Alacant per a reivindicar la cultura, la llengua i la memòria històrica d'Alacant.

El vídeo musical es va enregistrar a primera hora de la vesprada en aquest barri del nucli antic de la ciutat que destaca pels seus carrers estrets i costeres pronunciades i que han viscut la història d'Alacant sota el castell de Santa Bàrbara que domina la ciutat.

La iniciativa, en què han participat una vintena d'entitats de la ciutat, té com a objectiu reivindicar, a banda de la llengua, cultura i història d'Alacant, el treball de les associacions de base que realitzen cada dia a la ciutat i també mostrar una imatge “diferent d'Alacant de la que trobem cada dia en els mitjans de comunicació i que ens situa en l'epicentre de la corrupció i l'especulació”, segons explicaven a El Punt Avui els responsables de l'acte.

La banda sonora del lipdub ha sigut la cançó Bandera Clara del grup de Castalla El Diluvi, que l'ha escrita expressament per a l'ocasió i que inclou versos d'Estellés sobre Alacant. La lletra conta la història d'una persona que recorre la ciutat i el mercat tot recordant el fatídic 25 de maig del 1938 quan l'aviació feixista italiana va bombardejar l'edifici i va provocar la mort de més de tres centes persones i va deixar centenars de ferits.

El resultat d'aquesta iniciativa serà un vídeo que veurà la llum al llarg d'aquest estiu, una volta s'hagen conclòs tots els treballs de postproducció que exigeix el lipdub.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.