joventut
Uns 41.000 joves participen en 1.100 activitats d'estiu
Les colònies i els casals mobilitzen un nombre important d'infants
Sis mil joves fan de monitors
Uns 41.000 infants i joves participaran en unes 1.100 activitats de lleure que s'han organitzat aquest estiu a les comarques gironines. Unes activitats que mobilitzen, a més, prop de 6.000 monitors i directors de lleure. Per tipus d'activitats, i segons va informar ahir a Sant Gregori el director general de Joventut, Toni Reig, les més nombroses són les colònies (348), seguides dels casals (322), les acampades (248), les rutes (125) i els camps de treball (30). I per comarques on es duen a terme les activitats, l'Alt Empordà és la comarca en què es fan més activitats (204), seguida del Ripollès (192), la Garrotxa (167), el Baix Empordà (130), la Selva (111), el Gironès (103), la Cerdanya (94) i el Pla de l'Estany (72).
Les previsions que va donar a conèixer ahir Reig en la visita al camp de treball que es fa a Sant Gregori inclouen les estades en albergs que formen part del programa L'estiu és teu! de l'Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar i Família. S'ha ofert plaça per a 2.727 infants i joves de cinc a disset anys en vuit albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques gironines. Els albergs que hi ha a la demarcació tenen una gran demanda i concentraran prop del 36% del total de participants catalans d'aquest programa. Els infants i joves que van als albergs fan estades de dues setmanes en les modalitats d'idiomes, esports, enginy, teatre, veu i cinema. Per mesos, el juliol és el mes en què es concentra el gruix d'activitats d'estiu (el 54% el 2012), seguit del juny (33%), l'agost (10%) i el setembre (3%). A Catalunya, unes 200.000 persones –entre infants, joves i monitors– participaran aquest estiu en aquestes activitats, una xifra similar a les d'altres anys.
LA XIFRA
Un camp de treball solidari
Vint-i-quatre nois i noies d'entre quinze i disset anys procedents de diferents indrets de Catalunya participen en el camp de treball Joves solidaris a la Vall del Llémena. És un dels disset camps de treball que ha organitzat Joventut i que, en aquest cas, gestiona la Fundació Oscobe, que atén joves amb risc d'exclusió social, majoritàriament d'origen immigrant. Un dels objectius d'aquesta activitat és que els joves que “han tingut més oportunitats”, segons va explicar el president d'Oscobe, Salvador Ferran, comparteixin l'experiència de treballar en una horta ecològica amb altres joves “que no han tingut aquestes oportunitats”. I això es fa amb la intenció d'afavorir la interculturalitat, la solidaritat i la coeducació. Un altre dels objectius és apropar tots els joves a la situació de pobresa que es viu a la demarcació, aportant una part de la collita de l'horta ecològica al Banc dels Aliments. Una part de la collita està destinada a l'autoconsum dels participants del camp de treball.