Societat

medi ambient

El president dels regants del Delta, forçat a dimitir

La junta de govern de la Comunitat de l'Esquerra de l'Ebre rebutja el seu vot favorable al pla hidrològic

La PDE ho celebra i proposa a la societat fer pinya

Tensió a la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre. La junta de govern no comparteix el vot favorable al pla hidrològic de la conca de l'Ebre que la setmana passada va expressar en el Consell de l'Aigua el president de la comunitat, Lluís Pegueroles. De fet, fonts dels regants han explicat que se li havia demanat explícitament que votés en contra del pla. Però Pegueroles no es va voler desmarcar de la resta de regants de la conca de l'Ebre, que van aprovar tots el pla, i va emetre un vot afirmatiu condicionat a l'adopció de determinades mesures i l'execució d'obres al Delta. Un vot que li ha acabat costant el càrrec.

La dimissió de Pegueroles serà efectiva a partir del 16 de juliol i assegura que facilitarà el relleu a la comunitat, on ocupa el càrrec de president des de fa vuit anys, després d'enfrontar-se a l'anterior directiva, clarament transvasista. El fins ara president ha volgut deixar clar que el pla hidrològic de l'Ebre no preveu cap transvasament. “Quan això es va plantejar obertament, com és el cas de la interconnexió de xarxes per portar aigua a Barcelona el 2008, m'hi vaig oposar i així ho continuaré fent”, exposa Pegueroles en un comunicat de premsa. El representant dels regants del marge esquerre del Delta va reclamar l'execució de les obres d'una tanca salina a la desembocadura, les obres del pla d'emergència en cas d'un episodi de contaminació durant l'extracció dels llots de Flix, el reconeixement de la funció mediambiental dels canals i fons pressupostaris per combatre el cargol poma.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha valorat positivament el moviment entre els regants, tot i que entén que es tracta d'un tema intern. “Les coses es posen al seu lloc, és normal que els regants es preocupen pel cabal ambiental del riu. Encoratgem tota la societat de l'Ebre a fer pinya en defensa del riu”, va dir el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. En canvi, a l'altre marge del Delta, la comunitat de regants de la dreta no es planteja cap modificació del seu vot. El seu president, Manel Masià, va expressar la seua sorpresa per la dimissió de Pegueroles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.