Societat

La recepta

Cassola de tros

LO TORRENT a Juneda, és dels pocs restaurants de Ponent que ofereixen aquest plat

A Juneda és un plat molt típic, i cada any s'hi cele­bra un con­curs popu­lar de pre­pa­ració de cas­so­les de tros. Es tracta d'una bar­reja de carns i ver­du­res, i era un plat típic del camp que els page­sos es pre­pa­ra­ven a les ter­res amb pro­duc­tes pro­pis i els tros­sos de carn, gai­rebé sem­pre de porc, que s'empor­ta­ven de casa. En el seu ori­gen era una plat com­par­tit entre dife­rents per­so­nes i cada una apor­tava algun ingre­di­ent. La teo­ria diu que la cas­sola de tros d'hivern es fa amb espi­nacs i pata­tes i que la d'estiu conté més sam­faina, tot i que avui cada vegada més es fa una recepta mixta.

Recepta:
Lo Torrent. Carretera N-240, km 75. Juneda.
INGREDIENTS:
Oli, cansalada i costella de porc, llonga, alls, cebes, pebrot vermell i verd, tomàquet, una branca de timó, bitxo, vi blanc, aigua, patates, espinacs, caragols, albergínia, botifarra negra i sal.
Aquest bar i restaurant de Juneda és dels pocs del pla de Lleida que ofereixen la cassola de tros a la carta, i molt sovint la incorpora els dimarts al menú diari. La cuina fa altres plats típics de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.