RIUDOMS (Baix Camp)

410a Fira de Sant Llorenç i 29a Fira de l'Avellana

Avellanes, en positiu

Amb l'acte inau­gu­ral d'aquest diven­dres, a càrrec de Car­les Bas­sa­ga­nya, direc­tor gene­ral d'Admi­nis­tració Local del Depar­ta­ment de Gover­nació i Admi­nis­tra­ci­ons Públi­ques de la Gene­ra­li­tat, Riu­doms ence­tarà un cap de set­mana fes­tiu dedi­cat a la pro­moció de l'ave­llana. «Mol­tes de les notícies que es publi­quen sobre aquest fruit sec són en clau nega­tiva. Nosal­tres, en canvi, sem­pre ens hi refe­rim en clau posi­tiva: par­lem de pro­moció, de salut, de festa...», explica el direc­tor de la Fira, Eudald Sal­vat, que afe­geix: «Teníem dub­tes sobre si la crisi faria dis­mi­nuir el nom­bre d'expo­si­tors, però ha estat a l'inrevés, pot­ser perquè les empre­ses neces­si­ten ven­dre i apos­ten per la pro­moció.»

Ager­ma­na­des

Un dels actes des­ta­cats serà l'ager­ma­na­ment amb la Fira de l'Ave­llana de la Bru­nyola. «En aquest poble de la Selva la pro­ducció és més petita, però es con­reen vari­e­tats simi­lars a les d'aquí i en molts casos es comer­ci­a­lit­zen a través d'empre­ses de les nos­tres comar­ques», explica l'Eudald. L'any pas­sat, unes qua­ranta per­so­nes de Riu­doms van assis­tir a la Fira de Bru­nyola, i en aquesta ocasió els riu­do­mencs faran d'amfi­tri­ons. Les acti­vi­tats fes­ti­ves, com ara balls i cer­ca­vi­les, l'anada a la platja o la cursa de por­ta­dors d'ave­lla­nes com­ple­ta­ran l'acti­vi­tat firal.

Del 7 al 9. Recinte firal, a la zona escolar i la plaça de la Palmera. Obert a partir de les 18.00 h.http://www.avellana.cat
www.avellana.cat

Degustacions

M.J.R.

Francesc Blanch, cuiner i professor associat de Nutrició de la URV, s'ocuparà d'explicar, mentre cuina, les propietats nutricionals de les avellanes. La seva demostració es podrà seguir a través d'unes grans pantalles que s'instal·laran a la Zona PLQ (Productes Locals de Qualitat) de la Diputació de Tarragona, i sobretot, també es «podran tastar» amb les degustacions que s'oferiran. «Els cursos de cuina de l'avellana ja estan molt consolidats, però aquesta serà la primera vegada que tenim demostració en directe a la fira», explica Eudald Salvat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.