Societat

La recepta

La cuina de les flors

LA CALÈNDULA. Iolanda Bustos ofereix una acurada cuina en què destaquen les flors i les herbes

Peleu la síndria i talleu-la a làmines d'uns 3 o 4 mm. Regueu amb unes gotes d'oli la planxa, que ha d'estar ben calenta, i poseu-hi la síndria, un parell de minuts per banda. Salpebreu-la i poseu-la en un plat a la nevera. Després talleu-la amb el ganivet donant-hi forma arrodonida. Per a les flors farcides, barregeu el recuit amb la tòfona esmicolada, una mica de sal i oli; ompliu una mànega de boca fina amb la barreja i ompliu les flors. Serviu el carpaccio a la base d'un plat gran i a sobre poseu-hi les flors farcides, els barrets dels bolets flammulina en cru, un raig d'oli i un microbrot de diverses herbes, tipus bleda, remolatxa o ruca.

U.C.

Recepta: ‘Carpaccio‘ de síndria amb conillets farcits de recuit trufat
La Calèndula Restaurant. Tva. de la Creu, 33. Girona
INGREDIENTS:
1/2 síndria, 1 recuit de drap, una tòfona d'estiu, un manat de flammulina, sal, pebre i oli extra d'oliva arbequina.
La xef de La Calèndula, Iolanda Bustos, explica que aquest plat original desconcerta els comensals, que, inicialment, es pensen que mengen carn o peix quan, en realitat, és síndria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El CatSalut també minimitza els “ajustos” d’aquest estiu

barcelona
BAIX EMPORDÀ

Impulsen un estudi per conèixer el consum de peix a secundària

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ROSES

El consistori amplia un mes el servei de socorrisme a les platges

ROSES
llengua

El TSJC admet un recurs contra el decret d’ús del català a l’escola

barcelona
societat

Estudiants bloquegen els accessos a la UPF de Ciutadella en suport a Gaza

Barcelona
societat

Oncolliga fa una donació a la Salus Infirmorum per a dues habitacions oncològiques

banyoles

L’avanç de Pla Director del Logis Empordà preveu 166 noves hectàrees

EL FAR D'EMPORDÀ

Obre al públic el nou Centre d’Interpretació del Vi de Calonge

CALONGE
MEDI AMBIENT

La UdG lidera un projecte per fer més eficients les depuradores al Mediterrani

GIRONA