Gastronomia
Comencen les jornades del peix de palangre
Vuit restaurants de Llança, tres de Colera i un de Portbou inicien avui les desenes Jornades Gastronòmiques del Peix de Palangre. Fins al 29 de setembre, aquests restaurants oferiran menús, d'entre 35 i 70 euros, que tindran com a elements de base els productes del sector pesquer local. Joan Carles Mora, regidor de Turisme de Llançà, i els cuiners llançanencs van inaugurar oficialment ahir al paratge del Castellar les jornades amb un tastet dels seus plats. Pel regidor de Turisme, amb l'inici de la desena edició les jornades queden consolidades, i, juntament amb les Jornades de l'Escamarlà (que se celebren al juny), reforcen l'objectiu de desestacionalitzar l'atractiu de Llançà. En les últimes edicions s'han servit uns mil menús en el marc d'aquestes jornades, que atrauen, segons Mora, visitants majoritàriament locals i de l'Estat espanyol, tot i que cada vegada hi ha més visitants de l'Estat francès. D'altra banda, aquest cap de setmana, dies 7 i 8 de setembre, el passeig marítim de Llançà serà l'escenari de la primera edició de Catbeer, la fira de la cervesa artesana catalana.