Societat

societat

Els Mossos volen informes d'ocupes conflictius de Riells

L'Ajuntament està preparant la documentació, que preveu passar al cos policial la setmana vinent

Al municipi hi ha setze xalets ocupats, majoritàriament per gent que no causa problemes

L'Ajuntament de Riells i Viabrea entregarà aviat –segurament la setmana vinent– un informe als Mossos d'Esquadra relatiu als ocupes conflictius que hi ha en diverses cases d'algunes urbanitzacions. Al municipi de Riells, en els darrers anys i sobretot arran de la crisi, s'hi ha detectat un increment del nombre de xalets ocupats. En molts casos aquest fet no comporta cap problema, però en el cas d'una minoria, podrien estar relacionats amb alguns actes delictius. De les setze cases ocupades que hi ha actualment a Riells, es calcula que només unes sis, però, són font de conflictes. El problema és que l'Ajuntament poca cosa hi pot fer, ja que les cases són propietat d'entitats bancàries, i si aquestes no denuncien l'ocupació, no pot expulsar-se els que hi viuen.

Els Mossos d'Esquadra de Santa Coloma van demanar a l'Ajuntament, després que es fes públic el problema amb alguns ocupes, un informe detallat de la situació, sobretot relatiu als veïns conflictius, i l'Ajuntament l'està ultimant, segons va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana de Riells, Felipe González. “Estem aplegant la informació”, va explicar.

Els problemes a les urbanitzacions continuen, ja que tot just fa una setmana els vigilants municipals van enxampar in fraganti un ocupa lladre quan acabava de forçar la porta d'entrada d'una altra casa, que no era precisament de cap banc. L'actuació dels vigilants va frustrar el robatori, i l'amo de la casa va posar la denúncia corresponent als Mossos.

D'altra banda, els Mossos encara no tenen l'autorització per entrar a la casa dels ocupes que tenien una serp pitó que es va escapar durant l'estiu. Després de la recerca infructuosa de la serp, l'animal va acabar aixafat per una màquina que desbrossava. A la casa on viu el propietari de la serp se sap que hi ha més animals, alguns d'exòtics, i per això els Mossos van demanar una autorització al jutjat per poder entrar i comprovar quins animals hi ha. González va lamentar ahir que ja fa quatre setmanes que es va demanar l'autorització, però que continua sense haver-hi cap resposta.

La majoria dels ocupes són a les urbanitzacions Ca n'Hoste, Ordenació, Junior Park i Can Plana. Les cases pertanyen a bancs, com a conseqüència d'execucions hipotecàries, i majoritàriament hi han entrat a viure famílies sense recursos.

LA XIFRA

16
cases
que pertanyen a entitats bancàries estan ocupades a Riells i Viabrea, en diferents urbanitzacions.

LA DATA

12-8
és el dia
que es va trobar la pitó desapareguda, que una màquina de desbrossar va matar.

L'alcalde desvincula ocupació i conflictivitat

L'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (ERC), aposta pel diàleg entre les entitats financeres propietàries dels xalets ocupats i els inquilins. El batlle va exposar, quan es va conèixer la problemàtica, que al seu parer bancs i caixes no volen resoldre el conflicte, i els convidava a convertir les ocupacions il·legals en lloguers socials. Bagot, però, va desvincular la conflictivitat i possible violència dels inquilins de la seva condició d'ocupes, malgrat que els informes que s'estan preparant són precisament d'ocupes conflictius. En declaracions a aquest diari, es va mostrar convençut que la majoria de les persones que estan vivint de manera il·legal als xalets són famílies empeses a fer-ho per la mala situació econòmica que els ha tocat viure i que els ha deixat sense habitatge, i que no són problemàtiques, tot i que la situació s'ha sabut per una dona que va caure de cap des de la balconada d'una de les cases ocupades arran d'una discussió i per una serp que es va escapar d'un altre xalet ocupat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.