Societat

La UA i Escola Valenciana homenatgen la llengua a Alacant

Coincidint amb l'aniversari de la llei d'ús, la Universitat instal·la l'escultura “La clau que obri tots els panys”

L'obra es troba a la Facultat d'Educació i conté llibres elaborats per escolars com a símbol de la qualitat de l'ensenyament en valencià

La clau que obri tots els panys ja es troba en la seua ubicació definitiva en la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant. L'escultura de Manuel Boix va ser inaugurada aquest dimecres en un acte emotiu en el qual coincidien l'homenatge a l'ensenyament en valencià, que representa l'escultura, l'aniversari de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, aprovada fa 30 anys a Alacant, i la confirmació del tancament de la televisió i radio públiques valencianes, un fet que va ser present en la intervenció del president de la Federació d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, que va titlar de “pressa de pèl” del govern valencià la supressió de l'ens públic.

L'escultura, que du per títol versos d'Estellés, va ser donada a la Universitat per Escola Valenciana per tal de commemorar els 25 anys de les Trobades d'Escoles en Valencià i com a símbol de la qualitat de l'ensenyament en la llengua pròpia del país.

L'obra, que és una urna de vidre coronada pel cap d'un xiquet obert per la meitat mostrant a l'interior una clau, es troba a la Facultat d'Educació des d'on vol palesar la importància de l'educació en la formació de les persones.

El rector de la Universitat, Manuel Palomar, va destacar el missatge que transmet l'escultura com “un dels valors més importants que hem de transmetre des de la universitat” i al mateix temps va posar en relleu la col·laboració entre Escola Valenciana i la Universitat d'Alacant “cercant cada dia la millora en la qualitat de l'educació i amb una decidida aposta pel multilingüisme”.

Per la seua banda, Moreno es va mostrar molt content que “la Universitat d'Alacant aculla aquesta escultura, tot un símbol de la faena que fem cada dia i que vol posar en valor l'ensenyament en valencià i el multilingüisme”.

A l'interior de l'escultura es troben els llibres depositats per escolars de centres educatius de tot el País Valencià i que es poden trobar en el web http://laclau.ua.es.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia