Ciència

Estudiants universitaris d'Alacant treballen amb un laboratori americà

Es tracta d'estudiants de doctorat de Ciències del Mar d'aquesta Universitat que passaran cinc mesos investigant

Durant cinc mesos dos estudiants de doctorat de Ciències del Mar de la Universitat d'Alacant viuran una experiència de recerca transcontinental en un prestigiós laboratori americà.

En concret, Candela Marco-Méndez i Luis M. Ferrero- Vicente es troben en el The Dauphin Island Sea Lab (DISL), laboratori del mar situat en l'extrem oriental de la Dauphin Island en el golf de Mèxic.

Candela està treballant sobre els efectes de les aus aquàtiques que pasten en la vegetació submergida en la zona. Anteriorment ha treballat en estudis similars en el delta de l'Ebre de Tarragona i, en tots dos casos, utilitzant eines com gàbies d'exclusió i l'observació d'aus a través de vídeo.

La recerca de Luis M. Ferrero-Vicente se centra en la distribució i ecologia del Phylum Sipuncula —cuc sipúncul— en el Mediterrani occidental. A més de col·laborar amb la seua companya, està involucrat en projectes de recerca que s'ocupen d'estudiar l'impacte humà sobre l'ecologia de llacunes costaneres i de com el canvi climàtic està afectant la dinàmica dels ecosistemes palustres.

Des del The Dauphin Island Sea Lab asseguren que “els estudiants espanyols estan guanyant una excel·lent experiència de recerca i nosaltres estem aprenent dels seus estudis internacionals”.

El centre DISL té com a missió l'educació científica marina, la recerca en ciències del mar, la política de gestió de la zona costanera, i l'educació del públic en general a través del seu propi aquari públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia