La Universitat d'Alacant sol·licitarà a la Generalitat dos nous instituts de recerca en gènere i arqueologia
El Consell de Govern ha donat el vistiplau a la proposta de creació i ara el tràmit resta a la teulada de la Conselleria
El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha donat el vistiplau a la proposta de creació de dos nous instituts universitaris. La tramitació passa ara per l'aprovació definitiva de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, que és qui té les competències en aquest sentit.
Els nous instituts es dedicaran als Estudis de Gènere i a la Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric. La vicerectora d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, ha sigut l'encarregada de presentar els projectes, que segons ha explicat, “han tingut un excel·lent informe previ de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva”.
L'Institut d'Estudis de Gènere és una proposta del Centre d'Estudis de la Dona, que dirigeix la professora de Dret Constitucional, Nieves Montesinos i serà una transformació d'aquest però amb més entitat acadèmica i investigadora, capaç d'aglutinar professionals de diferents procedències científiques i de continuar de manera multidisciplinària amb una tasca formativa i d'estudi similar a la que ja exercia.
En el cas de l'Institut Universitari de Recerques en Arqueologia i Patrimoni, la proposta arriba liderada per la catedràtica Sonia Gutiérrez, de l'Àrea d'Arqueologia, del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina, de la Facultat de Filosofia i Lletres.
La recerca en arqueologia de la Universitat d'Alacant és una de les més capdavanteres del país, amb grups de recerca en alguns dels jaciments més importants del món, des de Pompeia o la vila de Rufio a Itàlia, fins a Segòbriga, Tossal de Manises o els Banys de la Reina.
La creació de l'Institut afavorirà la implicació de moltes altres ciències i disciplines d'estudi de totes les facultats.