Societat

Tribunals

L'amnèsia criminal d'un mosso

Un agent de policia afirma que no recorda haver clavat tretze punyalades a un taxista, a la Conreria

La fiscal li demana 14 anys de presó i la seva defensa al·lega legitima defensa

No anava drogat ni va patir un trastorn de la personalitat, però, és acusat d'intentar matar un taxista, clavant-li tretze punyalades, la nit del 22 de setembre de 2011 a la muntanya de la Conreria, entre Sant Fost i Tiana. Marc Barbarà, agent dels Mossos d'Esquadra, va explicar ahir a l'Audiència de Barcelona que no recorda què va passar realment.

L'acusat, veí de Montgat i amb quatre anys a la policia –que ara l'ha suspès – va explicar al tribunal que va agafar el taxi a Barcelona. Va veure que no duia prou diners, i va fer-lo desviar cap a la B-20, a casa d'uns avis. En un carrer fosc, van discutir pel 25 euros de la carrera.“El taxista em va treure una navalla, em vaig intentar defensar, vaig rebre un cop fort al nas, i ja no recordo res. Tot és molt confús (...) Després en saber les ferides que tenia l'home, vaig deduir que els hi havia fet jo, tothom em culpava”, va declarar l'acusat, que va admetre haver agafat la seva arma reglamentària sense disparar.

El taxista, natural del Pakistan, va plorar en relatar l'agressió. Dins del taxi, i lligat amb el cinturó, va rebre les punyalades. Al carrer, la víctima va detallar que el noi va apuntar-li dos cops al cap amb la pistola.“És més dolorós sentir el clic al cap, que les punyalades”, va dir el taxista, que de l'agressió té invalidesa total. Un veí, que va tirar un ferro contra el mosso, va ratificar la versió. La fiscal vol per a Barbarà 14 anys i mig de presó per un intent d'assassinat, mentre el seu advocat, Josep María Fuster- Fabra, en sol·licita l'absolució en al·legar legítima defensa i confessió als Mossos sense la presència d'un lletrat. Avui finalitza el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia