Societat

L'Audiència de Barcelona ratifica que el cas Raval sigui jutjat per un jurat popular

El tribunal veu “indicis sòlids” de què la mort violenta de Juan Andrés Benítez va tenir relació amb l'actuació “desproporcionada i excessiva” dels agents

Manté la imputació dels deu policies imputats pel delicte principal i els dos agents acusats de coaccions i obstrucció a la Justícia

L'Audiència de Barcelona ha anunciat aquest dimecres que el cas dels mossos que van intervenir en la detenció de Juan Andrés Benítez al barri del Raval de Barcelona el passat 5 d'octubre, i la seva posterior mort, serà jutjat per un tribunal popular. El tribunal confirma així la interlocutòria de la jutgessa d'Instrucció i manté la imputació dels deu mossos investigats, així com la dels dos agents que estan acusats de coaccions i obstrucció a la Justícia.

L'Audiència considera que hi ha “indicis sòlids de que la mort violenta va ser produïda per l'actuació desproporcionada i excessiva” dels agents, i recorda que els homicidis dolosos o per dol eventual són jutjats amb jurat.

En la seva interlocutòria, el tribunal desestima tots els recursos presentats per les defenses dels policies i avala la tesi de la magistrada instructora i les acusacions particular i popular.

Així, considera que el fet que encara faltin diligències per practicar fa que el cas es pugui tractar, de moment, com un homicidi dolós -intencionat– o per dol eventual –actuant admetent el risc del resultat de mort–. Segons la interlocutòria, l'autòpsia que apuntava a tres causes conjuntes de la mort –acció dels agents, malaltia cardíaca i consum de drogues o medicaments– fa que no es pugui descartar la intervenció policial com a causa principal de la mort.

En aquest context, considera que la reducció policial que es va practicar poc abans de la mort de Benítez va ser una “contenció desproporcionada i excessiva, no només per la intensitat i la superioritat numèrica, sinó també en l'extensió temporal”.

També resol que s'ha de jutjar conjuntament els agents imputats per netejar amb aigua les taques de sang de Benítez a terra i preguntar a una veïna si tenia imatges de l'acció policial –que aquesta va esborrar sense que una mossa ho impedís–, a l'entendre que les dues accions van lligades al delicte principal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia