L'Ametlla celebra el 25è aniversari de la diada de l'arrossejat

El concurs rep més de 50 participants

L'Ametlla de Mar va viure ahir una de les seves festes gastronòmiques més importants: la diada de l'arrossejat. Tot i que ja fa anys que la festa s'ha consolidat, l'edició celebrada ahir va ser especial, ja que commemorava els 25 anys de la diada gastronòmica que promou aquest plat típic de pescadors. La festa, amb un quart de segle de vida, ha anat creixent, i ahir hi va haver 52 participants en el concurs d'arrossejat, el màxim per qüestions d'espai. Tal com va explicar el gerent del Patronat de Turisme, Dami Llaó, «hi ha molta més gent que hi voldria participar, però no és viable». Així, els participants en el concurs es van dividir en dos grups. El primer va preparar el plat de les cinc a les set de la tarda, i el segon, de les set a dos quarts de nou. L'organització del concurs els va facilitar el fogó, el carbó, l'aigua i l'arròs, gentilesa del restaurant El Molí dels Avis. A part d'això, cada participant va dur els seus estris i ingredients per preparar el millor arrossejat.

Mentrestant, els espectadors intentaven esbrinar quin és el secret del plat, però una de les concursants, Dolores Bardí, veïna de l'Ametlla, assegurava que, de secret, no n'hi ha cap. «És al foc i al sofregit, on hi ha la gràcia», deia convençuda. I és que Bardí, juntament amb una colla d'amigues, ja és una de les veteranes del concurs, i fins i tot ha perdut el compte de quantes edicions hi ha participat i quants premis ha aconseguit. Ahir, però, va assegurar que enguany es jubila, ja que vol deixar pas a les noves generacions. «Cada vegada hi ha més gent que hi vol participar, i jo em retiro per deixar lloc als joves», va explicar. De fet, molts dels participants en l'edició d'enguany eren joves, ja que, tal com va assegurar Dami Llaó, «preparar l'arrossejat és una tradició que passa de pares a fills».

Sigui com sigui, els espectadors van estar en tot moment a l'aguait de com els participants preparaven aquest plat típic de la cuina calera. Alguns ja fa anys que participen de la festa, i amb el temps fins i tot han après a preparar ells mateixos el plat. A més, els assistents també van poder gaudir d'una degustació d'arrossejat. La festa, però, no es va acabar aquí, ja que per celebrar l'aniversari es va allargar fins a les 11 de la nit, amb l'actuació de La Vella Dixieland Band.

k

Vegeu-ne totes les fotos a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.