Societat

Càmeres de seguretat al col·legi d'Hostalric per posar fi a l'onada de furts

L'Ajuntament instal·larà un sistema de videovigilància a l'exterior de l'escola Mare de Déu dels Socors

L'atenció de la policia local al centre és de 24 hores

L'Ajuntament d'Hostalric instal·larà càmeres de seguretat al col·legi Mare de Déu dels Dolors per posar fi a l'onada de furts, robatoris i danys causats a les instal·lacions des del mes de desembre. L'alcalde, Josep Antoni Frias (CiU), ho va anunciar en el ple de dilluns a la nit, durant el qual va donar molts detalls. Les càmeres perimetrals s'instal·laran a l'exterior de l'edifici i s'ampliarà el sistema de seguretat a l'entorn del col·legi.

Frias va assenyalar que el degoteig d'incidències a l'escola estava sota la investigació dels Mossos. Interpel·lat per ERC, el batlle d'Hostalric va exposar que es van trobar a faltar objectes “en llocs on s'havia d'entrar amb clau”. Per això, la policia catalana ha pres declaració a mestres, membres de l'equip directiu, alumnes i treballadors dels serveis de manteniment i neteja.

Entre el material robat, hi havia calculadores, discos durs, llapis de memòria i, fins i tot, un cop un ordinador portàtil va aparèixer trencat, a la vorera. Frias va explicar dilluns que els lladres havien sostret, fins i tot, un microones. L'alcalde, que ahir no va ser localitzat, també va confirmar que la policia local té un servei d'atenció al centre de 24 hores.

Ensenyament ho sap

La setmana passada un pèrit del Departament d'Ensenyament va anar a l'escola d'Hostalric per quantificar els danys causats per l'incendi al gimnàs del dilluns 5 a la nit. Fonts del departament van confirmar ahir que l'Ajuntament hostalriquenc els ha informat que instal·larà càmeres de vídeo al centre.

LA FRASE

Han robat llapis de memòria, un televisor, un microones... de llocs on calia entrar amb clau
Josep Antoni Frias
ALCALDE D'HOSTALRIC (CIu) [eN EL ple de dilluns A LA NIT]

LA XIFRA

17
denúncies
interposades pel col·legi Mare de Déu del Socors pels robatoris al centre, segons va revelar l'alcalde.

ERC demana informació del cas en el ple

El grup d'ERC a l'Ajuntament d'Hostalric, amb tres regidors, va demanar informació durant el ple de dilluns al vespre sobre els robatoris en el col·legi del poble. El portaveu republicà, Lluís Tubau, considera que, a banda dels butlletins i la informació que tramet l'equip de govern, de CiU, era important conèixer més detalls en la sessió plenària. Tubau lamenta que l'incendi al gimnàs hagi elevat encara més el to dels incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia