Societat

Societat

Ensurt al nucli antic

Un castell que es defensa

Una roca es desprèn de la fortalesa d'Hostalric i malmet el cotxe d'un regidor d'ERC, a l'oposició

L'alcalde afirma que un desconegut va fer caure la pedra fins a la Via Romana

L'Ajuntamentpagarà la reparació del cotxe del regidor, que l'ha hagut de tenir al taller nou dies

Ha estat una anècdota, però algú hauria pogut prendre mal. Una roca es va desprendre el dissabte 17 del castell d'Hostalric, al nucli antic de la vila, dalt d'un turó, i va anar a caure al damunt d'un cotxe, el del regidor Xavier de la Encarnación, un dels tres d'ERC a l'Ajuntament. L'alcalde, Josep Antoni Frias (CiU), afirma que al darrere de l'incident hi ha una malifeta. “Algú que passava per allà va fer caure la pedra i la va fer baixar fins al passeig [Via Romana]”, assenyala.

Els fets van passar el dissabte 17 a la tarda, fa dues setmanes. L'afectat havia deixat el cotxe a la Vila Romana cap a les quatre i cap a les vuit del vespre es va adonar del que havia passat. En un primer moment, De la Encarnación no sabia si havia caigut directament d'una paret del castell o si algú l'havia agafat i l'havia estampat directament contra el seu vehicle. Al taller, però, li han assegurat que al darrere de la força amb què va caure l'obús no hi podia haver l'acció humana. La roca pesava uns vint quilos, i un adult amb prou feines la podia sospesar.

“Uns quatre metres i mig”

L'edil d'ERC explica que des d'on va caure la roca fins al punt on havia estacionat el cotxe hi ha “uns quatre metres i mig” de distància. Assenyala que algun veí li va assegurar que en altres ocasions hi havia hagut despreniments similars. A De la Encarnación li han explicat que al castell hi ha apilades roques d'unes obres de canalització de mesos enrere. Com que hi havia hagut alguns despreniments, operaris de l'Ajuntament van fer una rasa per evitar que s'estimbessin. L'alcalde hostalriquenc reconeix que hi ha hagut material apilat a la fortalesa, però nega que aquelles obres hagin provocat els danys materials al cotxe.

De la Encarnación ha estat nou dies sense cotxe. Ara ja el torna a tenir. El mecànic li ha hagut de reparar, entre altres coses, el far, el retrovisor, el neumàtic, part de la xapa i peces de l'interior. “Són només danys materials”, explica. Avisa que s'hauria pogut lamentar alguna desgràcia si la pedra hagués afectat de ple algun menor.

El regidor va denunciar l'incident el mateix dia dels fets, a un quart de dotze de la nit. L'atestat de la policia reconeix que l'impacte de la pedra va trencar “la part davantera esquerra del vehicle, per sobre de la roda”, i que el propietari del cotxe té “assegurats els objectes esmentats [el cotxe]”.

En el ple municipal de la setmana passada, l'alcalde va informar públicament que l'Ajuntament és responsable civil subsidiari dels fets i que, per tant, assumirà el cost dels desperfectes del cotxe de De la Encarnación. Així, li ho va fer saber Frias després del mateix ple.

La policia farà més rondes

Frias assenyala que la policia local farà més rondes per l'entorn del castell per evitar que algun desconegut faci caure roques. El batlle reconeix que és un espai transitat per joves, sobretot quan arriba el bon temps, i que confia que no hi hagi més “bretolades”. L'alcalde considera que els fets van ser aïllats i que treballadors de l'Ajuntament vigilen amb freqüència que estigui garantida la seguretat de l'entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia