Salut

L'alcalde de Fornells, molt molest pel canvi d'espai de la nova Clínica Girona

Lamenta haver sabut per la premsa, després d'un any de converses, que anirà a Girona sud

Recorda que un pla director la preveu al seu municipi

Molt molest. Així es va manifestar ahir l'alcalde de Fornells de la Selva, Mateu Parera-Nieto (CiU), per la decisió del consell d'administració de Clínica de Girona de construir el seu nou centre sanitari al sector sud de Girona i desistir de fer-lo als terrenys propers a la urbanització Fornells Parc del seu municipi. Parera-Nieto va remarcar que és lícit que Clínica de Girona prengui la decisió que cregui més oportuna, però la va qualificar de falta de respecte per haver-se'n assabentat per la premsa i després de saber que negociaven d'amagat des de fa un any. “Hi hem treballat molt durant tres anys amb els responsables de la clínica, amb l'Ajuntament de Girona i amb la Generalitat. Ha estat una feina molt dura i complexa i hem hagut d'aguantar moltes pressions com la dels amos dels terrenys de la rodalia de la nova illa sanitària que volien també la requalificació dels seus terrenys”, va dir l'alcalde.

Ell mateix va explicar que la notícia sobre la construcció de la nova Clínica Girona a Fornells coincideix amb el final de la tramitació de la requalificació dels terrenys afectats. “Veurem ara què fem, perquè el pla director del sistema urbà de Girona aprovat per la Generalitat preveu tres potes sanitàries: el Trueta, al nord, el Santa Caterina, a l'oest, i la Clínica de Girona, al sud”, va indicar. I hi va afegir: “Ara, hi haurà un sòl sanitari sense ocupar i qui té el problema no és l'Ajuntament de Fornells, que sempre ha actuat amb la unanimitat de tots els grups en aquest tema.” L'alcalde ha descartat una nova requalificació dels terrenys on havia d'anar Clínica Girona. “No seria ni encertat, ni oportú. Algú podria pensar malament”, va sentenciar.

A més, va remarcar: “És una aposta unànima del ple de Fornells que està a les últimes quant a tramitació. Ja veurem com es resol.”

Finalment, Mateu Parera-Nieto va afirmar que la renúncia de Clínica de Girona a establir-se a Fornells és un cop molt dur per al poble, perquè tant a l'Ajuntament com els veïns als feia molta il·lusió.

Entre la benzinera i l'Hipercor

Clínica de Girona construirà el nou centre a l'antiga nau de Citroën del carrer de Barcelona, entre la benzinera i l'Hipercor, en una àrea de 55.506 metres quadrats, dels quals se'n quedarà 22.077. Es començarà a construir a final d'aquest any. Es farà al mig de la peça urbanística i ocuparà uns 6.000 metres quadrats de base.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia