Societat

La demostració castellera per la democràcia serà també a Salses

Aquest diumenge, més de 70 colles castelleres aixecaran castells a vuit capitals europees , ciutats de Catalunya i del món i a llocs simbòlics com a Salses a la Porta dels Països Catalans

Per a internacionalitzar la voluntat democràtica dels catalans, Òmnium Cultural organitza una diada castellera mundial en les principals capitals d'Europa i a altres ciutats del món com també a més de 40 indrets de Catalunya. L' iniciativa, per demanar que es pugui aconseguir la consulta del 9 de novembre, es farà sota el lema “Catalans want to vote - Human Towers for democracy”.

Més de 70 colles castelleres aixecaran castells aquest diumenge 8 de juny a les 12 del migdia, de forma simultània i suposarà una fita històrica pel fet casteller.

Les actuacions són programades a Londres (Colla Joves Xiquets de Valls), París (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Berlín (Xics de Granollers), Brussel·les (Castellers de Vilafranca), Ginebra (Xiquets de Reus), Lisboa (Castellers de Sants) i Roma (Bordegassos de Vilanova) i a quatre llocs de Barcelona. Altres ciutats com Gant, Lieja, Lausana, Mont-real, Pamplona i Santiago de Xile fan també part de la manifestació.

Pel que fa Catalunya Nord, les quatre colles locals, els Castellers del Riberal, els Angelets del Vallespir, els Pallagos de Conflent i els Mangoners de la Universitat de Perpinyà s'ajuntaran a l'acte a la Porta dels Països Catalans de Salses.

Les colles castelleres i els seus simpatitzants inviten els nord-catalans a venir fer pinya a la Porta a partir de les 11 del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia