Vallès Oriental

REPORTATGE

Emprenedors després dels 50

Quatre aturats de més de 50 anys impulsen una empresa alimentària a les Franqueses

Amb més de dos anys a l’atur, les pres­ta­ci­ons aca­ba­des o a punt de fer-ho, i davant les poques pers­pec­ti­ves labo­rals que els ofe­ria un mer­cat que els donava per amor­tit­zats, qua­tre socis van deci­dir unir esforços a final de 2012 per cons­ti­tuir la soci­e­tat limi­tada labo­ral Sano & Uni­ver­sal.

Els unia una inqui­e­tud comuna per tots els atu­rats que han superat els 50 anys: les poques, si no nul·les opci­ons de tro­bar feina. L’empresa va fer els pri­mers pas­sos el setem­bre de 2013, i quan encara no ha pas­sat un any, els fruits de la feina es veuen recom­pen­sats, amb algu­nes grans coman­des en vigor i, el que és més espe­rançador, amb algu­nes més en car­tera.

Sano & Uni­ver­sal es dedica a l’ela­bo­ració de pro­duc­tes ali­men­ta­ris amb dife­rents sabors (man­don­gui­lles, ham­bur­gue­ses, sal­sit­xes), però amb les lle­gums com a pri­mera matèria prin­ci­pal. Era la idea que Mar­cial Mira havia anat desen­vo­lu­pant en els seus anys d’experiència al sec­tor ali­men­tari. La ini­ci­a­tiva va anar pre­nent forma quan, arran de conei­xen­ces per­so­nals, va coin­ci­dir amb altres empre­ne­dors, afec­tats pel mateix pro­blema: l’atur més enllà dels 50 anys. I així va pren­dre cos la idea de crear una empresa, jun­ta­ment amb un engi­nyer pro­vi­nent del sec­tor de l’auto­moció i uns inver­sors pro­vi­nents de les arts gràfiques i del sec­tor públic.

“Tots teníem més de 45 anys, que és l’època que es té més experiència, més bagatge”, explica Mar­cial Miras. Les empre­ses no ho veuen de la mateixa manera i Miras i els seus socis van optar per crear-se un futur. “No pots que­dar-te al sofà espe­rant que et vin­guin a bus­car per donar-te feina; cal sor­tir al car­rer i bus­car l’opor­tu­ni­tat”.

La ini­ci­a­tiva ha pres cos, i a més par­ti­cipa en el pro­grama Start-up Cata­lo­nia a l’acce­le­ra­dora d’empre­ses de cre­ació recent al Vallès. És l’única ini­ci­a­tiva ali­mentària i de les poques indus­trial entre les 17 empre­ses que pro­mou el pro­grama, que col·labora en el crei­xe­ment, cre­ació de llocs de tre­ball, inter­na­ci­o­na­lit­zació i recerca de finançament de les fir­mes par­ti­ci­pants. Sano & Uni­ver­sal pre­veu arri­bar a set tre­ba­lla­dors aquest any i a doblar-los el 2015.

ACORD AMB ELS HOTELS DE LA CADENA MELIÀ

L’acord amb Melià Hotels Inter­na­ti­o­nal per al sub­mi­nis­tra­ment a tota la cadena dels pro­duc­tes basats en lle­gums que ela­bora a les Fran­que­ses és un dels avenços més des­ta­cats de Sano & Uni­ver­sal en el seu pri­mer any al mer­cat. L’empresa dis­tri­bu­eix els seus pro­duc­tes al canal d’hos­ta­le­ria, res­tau­ració i cafe­te­ries i també de les cade­nes de dis­tri­bució de gran con­sum.

En el pri­mer exer­cici com­plet, la firma pre­veu fac­tu­rar 200.000 euros, però la col·labo­ració amb el pro­grama d’acce­le­ració d’empre­ses li ha de per­me­tre man­te­nir el crei­xe­ment, sobre­tot en l’àmbit inter­na­ci­o­nal. Actu­al­ment, l’empresa tre­ba­lla en una nau al viver d’empre­ses de les Fran­que­ses, i espera poder dis­po­sar d’ins­tal·laci­ons pròpies en els pro­pers anys.

La notícia com­pleta a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.