Societat

El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot, a Elna

La lectura de textos originals de testimonis serà el suport emotiu i impactant de la visita a la Maternitat d'Elna que ha organitzat per al proper 6 de juliol el Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca (Pehoc). Els participants visitaran el monument de l'exili a la Vajol i Argelers –la platja, el camp de concentració i el cementiri dels espanyols– abans de la visita a la Maternitat Suïssa, es farà un dinar a Elna. El Pehoc ha demanat que qui vulgui participar en aquesta sortida confirmi l'assistència i el nombre de persones enviant un missatge a [email protected] abans del dia 1 de juliol.

A finals del mes de gener del 1939, milers de republicans espanyols i catalans van travessar la frontera amb l'Estat francès cercant refugi. Aquells republicans van ser rebuts, majoritàriament, com a delinqüents i marginats. La resposta oficial va ser tancar-los en diferents camps de concentració.

Un d'aquests camps és el d'Argelers, i estava situat, exactament, a la platja. A la Maternitat d'Elna, Elisabeth Eidenbenz va construir-hi una autèntica illa de pau en mig d'un panorama de guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia