Ciència

La Universitat d'Alacant albergarà experts sobre seguretat de la informació i criptologia

En RECSI XIII participaran tots els grups de recerca espanyols que desenvolupen aquests temes

El grup de Criptologia i Seguretat Computacional de la Universitat d'Alacant organitza la XIII Reunió Espanyola sobre Criptologia i Seguretat de la Informació (RECSI), que tindrà lloc a l'hotel Abba Centrum d'Alacant, del 2 al 5 de setembre.

Es tracta del congrés científic espanyol de referència en l'àmbit de la criptologia i la seguretat en les TIC, en el qual s'apleguen cada dos anys els principals investigadors en aquesta disciplina, amb la finalitat de compartir els resultats més recents de la seua recerca.

Garantir la seguretat dins de les xarxes és un tema complex i multidisciplinari. Per això, hi participaran especialistes de diverses disciplines, que abasten des de camps pràctics, com és el cas de la seguretat en els sistemes mòbils, fins a aspectes teoricomatemàtics, com ara la criptografia quàntica.

El congrés està obert tant a experts com a públic en general. El programa previst en RECSI XIII inclou dues conferències plenàries, la primera impartida per Moti Yung i la segona per Juan Tena Ayuso, i la presentació de 58 treballs sobre qüestions com la seguretat en dispositius mòbils, la seguretat en xarxes o la criptoanàlisi.

Moti Yung és un dels responsables de seguretat de Google, la companyia que ha desenvolupat el sistema Android, i és especialista en criptografia. Yung és autor del concepte criptovirologia, que respon a generar virus xifrats amb una clau pública, amb criptografia, de manera que no siguen interceptats pels detectors habituals, cosa que fa necessari, per a detectar-los, conèixer una clau privada. Juan Tena Ayuso és doctor en Teoria de Nombres per la Universitat de Grenoble (1973) i en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid (1973), és a més catedràtic de la Universitat de Valladolid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.