Vallès Oriental

REPORTATGE

Alumnes xinesos trien el turisme rural de Llinars per visitar l'art català

Estudiants d'animació s'allotgen a Cal Pinyater per descobrir Catalunya

Cal Pinyater, una casa rural de Llinars, va acollir, des de finals de juny fins a la segona setmana de juliol, un grup de 12 estudiants d'història de l'art de l'escola Telfort Beijing Youth Politics College de Pequín, a la Xina.

Els alumnes, d'entre 19 i 21 anys, van viatjar a Catalunya per poder conèixer artistes com Dalí o Miró, dels quals tenen molt poques referències. A través del seu professor, el català Pere Ibáñez, i de l'escola de Cardedeu Acció Educativa van trobar en Cal Pinyater un establiment amb bones condicions per allotjar-s'hi. A més, la situació geogràfica de la casa els va permetre estar relativament a prop de les ciutats de Barcelona i Girona.

L'artista Pere Ibáñez va poder organitzar el viatge en poc més de dos mesos, gràcies a la col·laboració de la directora d'Acció Educativa, i les facilitats que li van posar des de l'escola pública de Pequín. Acció Educativa va contractar totes les activitats per als joves, la majoria de les quals en museus de renom. Els alumnes, que estudien animació i que es llicenciaran d'aquí a dos anys, van poder gaudir d'un ambient molt diferent al de la capital xinesa. “Cal Pinyater ens va oferir un canvi molt destacat respecte al que hi ha a Pequín, sobretot per l'ambient rural i la muntanya”, diu Ibáñez.

“Al matí, fèiem classes d'història de l'art i castellà; després visitàvem un museu i, abans de sopar, cuinàvem plats típics d'aquí a Catalunya”, va resumir el professor. Entre els museus que van visitar, hi havia el Macba, el Museu Dalí, el Museu Picasso –l'únic pintor del qual en sabien alguna cosa més–, i el Cosmo Caixa. També van poder visitar els edificis més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, com la Sagrada Família o el Parc Güell, ambdues construccions d'Antoni Gaudí.

“Van marxar molt contents”, va explicar Ibáñez, que té la intenció de seguir repetint el viatge en els següents cursos. “La idea és tornar a fer-ho, ho tinc al 90% segur i Cal Pinyater tornaria a ser la casa escollida”, assegura. Per Ibáñez el viatge és perfecte per finalitzar el curs, sense deixar d'aprendre d'una manera més distesa.

La propietària de Cal Pinyater, Maria Teresa Mauri, està satisfeta de l'experiència amb els alumnes xinesos. Creu que és un mercat que es pot potenciar molt més i que és clau que s'emportin una bona imatge de la casa i la comarca perquè repeteixin l'any vinent. Aquesta setmana, Mauri es va reunir amb Ibàñez i la directora d'Acció Educativa per fer balanç de l'estada i millorar de cara l'any vinent. “La intenció és treballar millor l'estada i les activitats; d'altra banda, volem afegir més visites dins de la comarca”, comenta Mauri. Els xinesos són un tipus de client que compra molt i això, segons Mauri, pot beneficiar Cal Pinyater, però també pot resultar positiu per a tota la comarca. “Hem d'aprofitar la marca Barcelona que pel Vallès Oriental és molt potent”, afegeix.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.