Les associacions de pares i mares d'alumnes de Torrent col·locaran una primera pedra simbòlica a l'escola virtual número 10

L'oposició política denuncia la vergonya que suposa uns solars bruts pels voltants dels barracons d'aquesta nou centre amb contenidors

L'Associació de Mares i pares d'Alumnes de l'escola pública número 10 de Torrent comença el curs de manera contundent, davant el que consideren una provocació de la Conselleria, en instal·lar l'alumnat en un solar farcit de barracons al cantó de l'avinguda Reina Sofia i el carrer Padre Méndez, voltats d'obres i sense rematar la instal·lació d'aquesta escola que han convingut en anomenar-la provisional.

El professorat que ha estat adjudicat a aquesta escola es troben de prestat a la biblioteca de l'escola pública Miguel Hernández a fi de poder realitzar les gestions prèvies al començament de curs i relacionades amb la matrícula, les llistes, els horaris, la distribució del xec-llibre, l'adscripció al menjador escolar i d'altres.

El grau d'improvisació ha estat tal, que el professorat d'aquest nou centre va estar avisat el primer dia de setembre que havien d'incorporar-se i el col·lectiu de pares, van estar informats mitjançant un full adherit a la tanca en que s'hi realitza les obres de condicionament dels barracons.

Així les coses, la resposta de l'Ampa davant tot aquest despropòsit consistirà en una convocatòria generalitzada a totes les associacions de mares i pares d'alumnes de la localitat perquè el primer dia de classe, el dia 8 de setembre, a les 9 del matí realitzen un acte simbòlic de col·locació de la primera pedra del nou edifici de l'escola número 10 de Torrent, en el mateix solar en que està prevista la seua construcció, en la confluència de l'avinguda Reina Sofia i Pintor Genaro Palau.

A aquesta convocatòria s'han afegit totes les associacions educatives de la localitat i des de la Federació de la comarca de l'Horta es realitza una crida perquè s'hi secunde vestits amb samarreta de color groc i eines de construcció (pales, pics i gorres d'obra), reprenent així el moviment de final de curs en que s'hi denunciava la política educativa del conseller Font de Mora.

Voltats de fem i dos pisos

Però a més d'això, els 250 alumnes de l'escola pública número 10 de Torrent, no sols van a estar escolaritzats en barracons durant tot el temps en que dure l'obra de construcció del nou centre, que encara no ha començat, sinó a sobre, van ha haver de suportar la brutícia i el perill dels solars dels voltants. Hi ha brossa seca per tot arreu, es troben a pocs metres un solar sense tancar i abundants restes de peltret i de materials de construcció així com una caseta d'obra mig enderrocada.

Els pares i mares de l'alumnat implicat no dubten en denunciar que tota aquesta brutícia perjudicarà el conjunt de l'alumnat que ha de començar el dimarts 8 de setembre les classes en aquestes condicions pròpies de països tercermundistes i és per això que han sol·licitat la neteja dels voltants i la restauració del tancat dels solars pròxims a fi de garantir la seguretat del conjunt d'usuaris del centre, alumnes entre 3 i 6 anys d'edat.

Però a més de tots aquestos inconvenients, l'Associació de mares i pares del centre, denuncia igualment la manca de sensibilitat per part de l'autoritat educativa, que autoritza que els barracons estiguen apilats en planta baixa i primer pis per a donar acollida a un alumnat de tan tendra edat.

Vergonya majúscula

PERE ROSSELL

Una vegada més, el portaveu socialista de l'Ajuntament de Torrent manifesta que el que s'està vivint amb l'escola no construïda número 10, és una vergonya. Perquè és una vergonya no disposar dels col·legis que es necessiten, és una vergonya haver de reivindicar que s'hagen de rematar a temps els barracons que s'han instal·lat i és una vergonya que damunt d'això s'haja de reclamar que es netegen els solars dels voltants.

Torrent es configura d'aquesta manera en una de les primeres localitats del País Valencià on hi ha més barracons que fan les funcions d'aula per metre quadrat i això va en detriment de la qualitat educativa que els seus ciutadans reben. Cada vegada hi ha menys dubte que el partit que gestiona l'educació valenciana, té una missió més que clara per potenciar el descrèdit d'una educació pública en favor de l'alternativa concertada o privada. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.