Osona/Ripollès

Un racó per a la poesia

Una vintena de poetes van participar diumenge passat a la 16a trobada en el marc del Mercat de la Patata del Bufet. És una de les activitats paral·leles a la fira, que ha passat el seu equador i que continuarà encara dos diumenges més, els dies 19 i

El 20è Mercat de la Patata del Bufet d'Orís va arribar diumenge al seu equador. Es fa tots els diumenges d'octubre, al matí, al sector de la rectoria, i cada setmana incorpora una activitat paral·lela per acabar de donar gruix a la fira, que és punt de trobada de productors del municipi i visitants de dins i fora de la comarca. La setmana passada hi va tenir lloc la 16a Trobada de Poetes.

Davant mateix de l'església de Sant Genís, a pocs metres del mercat, una vintena de persones hi van compartir un any més la seva afició per la poesia, ja fos llegint poemes d'altres autors o amb els seus propis textos, que presentaven davant de la resta de companys i del públic que s'acostava, almenys una estona, fins a aquell racó arrecerat per escoltar el recital. Allà mateix tenien accés obert a l'església, dedicada a la Mare de Déu de Gràcia.

Els textos declamats anaven des de lletres de sardanes fins a odes a l'amor, als símbols del país i al procés sobiranista, tant d'actualitat aquests dies.

És el cas, per exemple, de l'aportació de la poetessa de Torelló Maria Font, present a la trobada amb els seus 86 anys, i que va ser molt aplaudida. Uns paperets dins d'una capsa de fusta amb el nom dels participants anava donant, per atzar, l'ordre de sortida. La majoria eren d'Osona, però també de fora de la comarca, com una colla d'Artés que es va sumar a la cita.

El Mercat de la Patata del Bufet continua els diumenges 19 i 26 d'octubre. Aquesta setmana té com a activitat paral·lela el 19è Concurs de Pintura Ràpida, i la que ve una missa a l'església i castanyada popular entre totes les parades participants.

Fins ara, els dos primers diumenges han tingut una bona afluència de públic i hi ha acompanyat el bon temps, tot i que “a primera hora ens ha plogut tots dos diumenges”, explicava el regidor Josep Soldevila, que també hi participa amb una parada.

Una altra oferta és la Mostra Gastronòmica, amb plats elaborats a partir de patata del bufet i que s'impulsa des de l'Associació de Dones d'Orís.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia