Societat

Un recordatori contra les nuclears

Crida al tancament en el 25è aniversari de l'accident de Vandellòs

Uns funerals simbòlics i una ofrena floral van servir ahir per commemorar el 25è aniversari de l'accident de la central nuclear Vandellòs 1 a l'esplanada que hi ha davant de l'antiga planta, ara reciclada en el centre tecnològic Mestral.

Els actes d'ahir, en què van participar-hi prop d'un centenar de persones, informa l'ACN, culminen la campanya que des de la primavera han desplegat Ecologistes en Acció i una quarantena d'entitats, partits i sindicats per demanar el tancament de les nuclears d'arreu de l'Estat. El coordinador de la campanya, Eloi Nolla, va al·legar que seguir apostant per l'energia nuclear és “mirar cap enrere” i que és “necessari i urgent” elaborar un calendari de tancament de totes les centrals, tant per la seva “perillositat” com perquè no són econòmicament viables. En aquest sentit, Nolla va criticar l'executiu espanyol però també el Consell Assessor de la Transició Nacional perquè planteja “perpetuar fins als 60 anys” l'activitat de les centrals “basant-se en tota una sèrie de mentides com ara que no tenen incidències i són segures”, i l'aposta per construir un nou país, va prosseguir, ha d'implicar “oblidar-nos de l'energia nuclear”.

A l'acte també van assistir-hi l'exconseller de Medi Ambient d'ICV Salvador Milà, el diputat socialista Xavier Sabaté i l'arquitecta i exregidora de Ciutat Vella Itziar González, que va ser l'encarregada de llegir un manifest de la coordinadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia