Societat

Incidents a dues de les tres centrals nuclears catalanes

Vandellòs II va haver de fer una parada per culpa de les tempestes

Dues de les tres centrals nuclears que actualment estan en funcionament a Catalunya, Vandellòs II i Ascó II, van notificar ahir incidents al Centre de Seguretat Nuclear, tots dos qualificats amb el nivell menor de risc.

Pel que fa a la central nuclear de Vandellòs II, les fortes tempestes que van tenir lloc a la zona dijous a la nit van provocar el funcionament incorrecte de dos dels transmissors del nivell de l'aigua de recàrrega, i en van quedar sols dos en funcionament. Davant d'això, es va procedir a l'aturada de la central, tot i que durant el dia d'ahir, un cop fetes les reparacions, ja va recuperar la seva potència habitual.

Pel que fa a Ascó II, que està aturada per la realització de tasques de recàrrega, hi va haver un vessament d'aigua contaminada, fet que va provocar la necessitat de descontaminar la canaleta i el col·lector que va estar-hi en contacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia