gastronomia
20 a la Rambla, un «gastro-bar» i un espai gastronòmic
Fa anys que els gormands de les comarques tarragonines van descobrir el bon fer davant dels fogons del jove xef Juan Diego, ple d'inquietuds i possibilitats, autor d'unes elaboracions de cuina creativa molt interessants. Els últims anys els ha dedicat a la cuina acreditada de l'Anap, a Tarragona, i des de l'estiu d'enguany ha iniciat un altre projecte de restauració, també a la capital, aprofitant un espai que havia ocupat el restaurant Txapela, en el número 20 de la Rambla Nova, a dos passos de la Balcó del Mediterrani. José Cordero, el nou propietari, l'hi ha confiat la direcció i la cuina del nou establiment, una vegada rehabilitat i condicionat el local, que porta per nom 20 a la Rambla i es defineix com a gastro-bar i espai gastronòmic.
Amb una decoració moderna i molt agradable, el gastro-bar, amb una capacitat per a 60 comensals, ofereix una línia de cuina de tapes tradicionals d'alta qualitat i altres elaboracions clàssiques d'elaboració exquisida. Entre les especialitats, hi ha el pop estil Feira 2006, 10,20 euros; barquetes XXL de petxina de pelegrí amb ventresca rostida i cacauet en dues versions, 11,70; truita d'estiu amb fuet temperat, 8,50; llom de tonyina, formatge la Perera i eucaliptus cristal·litzat,16,00; costella de vedella a la brasa, 17,50; maduixes al vinagre, vainilla amb Peta Zetas, 5,00 i cotó de sucre, sopa freda de síndria amb gelat de iogurt, 5,00.
En l'espai gastronòmic, un menjador per a 18 comensals, decorat amb elegància, hi trobem l'alta cuina que sap fer Juan Diego, amb especialitats com la versió freda de mol·luscos, gamba vermella amb clavells i cava sòlid, 22,50; bou Kobe a la brasa, amb fideus Shiritake, Shitake i sake, 70,00, etc. A més de la carta, s'ofereixen dos menús de degustació, per 43,00 i 59,00 euros.
El celler alberga cap a 200 referències de vins i caves, a cura dels sommeliers Marc Zapater, que també porta la direcció de sala, i Roser Virgili. Com a vi de la casa, alternen vins de les comarques de Tarragona, 10,00-20,00 euros. L'establiment també disposa d'una terrassa per a 24 comensals i disposa de menjador per a fumadors.