Educació

Tres-cents joves debatran sobre el futur de la política

Divendres se celebrà la sisena Jornada de Filosofia a Girona, adreçada a estudiants de batxillerat

L'activitat té el suport de la Càtedra Ferrater Mora

Més de 300 estudiants de segon de batxillerat de nou centres de secundària de les comarques gironines participaran divendres en la nova edició de la Jornada de Filosofia de Girona. Sota el lema Utopies. Criticar el present, imaginar el futur, els joves participants, estudiants de filosofia, debatran sobre el futur de la política. L'objectiu d'aquestes jornades és, d'una banda, aprofundir en una assignatura “menystinguda” per part, sobretot, de l'administració central i, des d'aquest punt de vista, reivindicar la seva presència curricular i, de l'altra, acostar-la a la gent del carrer, segons ha explicat Xavier Serra, professor de filosofia de l'institut Salvador Espriu de Salt, que forma part dels centres organitzadors.

Aquesta serà la sisena edició de les Jornades de Filosofia de batxillerat que commemora, com cada any, el dia mundial de la filosofia decretat per la Unesco i que aquest any va ser el 20 de novembre. En aquesta ocasió, els instituts organitzadors han rebut el suport de la Càtedra Ferrater Mora de la UdG, a més d'alguns ajuntaments i editorials.

LA DATA

12.12.14
Sisena
edició de la Jornada de Filosofia que tindrà lloc entre la Facultat de Lletres i el Teatre Municipal de Girona.

El triple d'assistents que al 2013

El nombre d'estudiants que any participaran en aquesta jornada s'ha triplicat respecte de la darrera edició. L'any passat, en van prendre part prop de 140 i divendres ho faran més de 300, una xifra que els organitzadors atribueixen a un progressiu reconeixement de l'activitat. Els alumnes estudien en els centres El Pedró de l'Escala; institut de Cassà de la Selva i Castelló d'Empúries; instituts Narcís Xifra, Santa Eugènia i centre Montessori-Palau de Girona; Rafael de Campalans d'Anglès; Anton Busquets de Sant Hilari i institut Salvador Espriu de Salt. La jornada es celebrarà en diferents espais de la Facultat de Lletres de la UdG i la cloenda tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona. El doctor Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora, farà una conferència que porta per títol ‘El país de la utopia'. I és clourà amb una actuació musical a càrrec d'una orquestra de cambra formada per alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia