Societat

Alacant recorda els estudiants assassinats al Pakistan

141 flors, una per cada mort, han servit per a representar la memòria de les víctimes del terrorisme

La iniciativa arribarà al Congrés a través del diputat de Compromís, Joan Baldoví, per a exigir la fi de la venda d'armes

No és la primera ni l'única vegada, però sí esperen que siga la darrera que s'han de llegir notícies com l'assassinat de 141 persones en una escola del Pakistan, la majoria –132– estudiants. Un terrible paral·lelisme amb els 42 normalistas desapareguts a Mèxic.

La indignació i en especial la poca presència mediàtica ha dut un grup de persones a recordar aquest fet a Alacant. Ho han fet amb flors, una per a cada mort, amb la intenció de conscienciar la gent d'un drama que, segons la seua opinió, obeeix en gran manera a la venda d'armes.

El manifest, fet per a l'ocasió, crítica durament aquest fet: “Els terroristes han assassinat a trets els estudiants i el personal de l'escola. Però ningú no es demana d'on han eixit les armes? Algú els les deu haver venudes”.

Han sigut fins a 141 persones anònimes les que han depositat les flors en una caixa que duia per lema “Mai més morts per terrorisme”. Una a una s'hi han deixat unes flors que no feien més que començar el seu recorregut.

Des d'Alacant, els impulsors de la iniciativa volen que viatgen fins a Madrid, on les rebrà el representant de Compromís al Congrés, el diputat de Sueca, Joan Baldoví. La idea és que l'acte esdevinga una iniciativa contra la venda d'armes, un dels negocis més rendibles mundialment i alhora un dels més horribles.

El manifest també carrega durament contra el que consideren “la doble moral de l'ONU”, per l'ajuda humanitària que desenvolupa i no prohibir la venda d'armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia