Osona/Ripollès

Diorames a peu pla

L’Agrupació Pessebrista de Sant Pere inaugura aquest diumenge la 33a exposició, que té nova seu a l’antic bar restaurant del Centre Parroquial, en planta baixa. La mostra inclou, com és habitual dels últims anys, 22 pesebres.

Després de 32 anys d’exposicions al segon pis del Casal Cultural i Recreatiu, l’Agrupació Pessebrista de Sant Pere estrena nova seu aquest Nadal.

Aquest diumenge al migdia inaugurarà la 33a mostra de pessebres al local que havia estat bar restaurant del Centre Parroquial. Un canvi gestat des de feia temps i que, segons Manel Font, un dels fundadors i portaveu de l’entitat, té com a principal al·licient que “a partir d’ara podrem tenir l’exposició a peu pla”.

Una gran notícia per a moltes persones, sobretot gent gran, per a qui haver de pujar dos pisos d’escales a l’antiga sala del Casal els feia desistir, en més d’un cas, de veure els pessebres de l’Agrupació. I de retruc, molt més pràctic també per als mateixos pessebristes a l’hora de traginar els materials per treballar.

La de Sant Pere passa per ser, a més, una de les exposicions més reconegudes i valorades fins i tot fora de la comarca. Cada any s’hi acosten grups de visitants d’arreu del país fins l’últim cap de setmana de gener, que és quan acostuma a tancar les portes coincidint amb la Fira de Sant Sebastià.

La mostra d’aquest any mantindrà els 22 diorames habituals dels últims anys. “En metres quadrats són pràcticament els mateixos que hi havia al Casal”, explica Manel Font sobre l’espai d’exposició. Amb l’avantatge, però, que es tracta d’una sala única on els diorames es podran veure amb més comoditat.

També hi ha, per a l’entitat, una sala de reunions i dos espais de magatzem. Els primers pessebres s’hi van començar a l’agost, però el gruix de la feina comença a principis d’octubre”, apunta Emili Rossell, també membre de l’Agrupació.

Aquest any, però, el canvi de local ha comportat una feina afegida. Els pessebristes hi van entrar per primera vegada el febrer passat. Portava més de sis anys tancat i va caldre una feina important de neteja i obres d’arranjament del local, com la reparació de goteres i tancaments, repintar-lo tot de dins i fora i la renovació integral de la instal·lació elèctrica.

“Han estat moltes hores de feina, però ha valgut la pena”, es felicita Manel Font, que també vol agrair a l’Ajuntament de Sant Pere el suport que han rebut per afrontar el canvi d’etapa.

Font també té un record per a qui va ser rector de Sant Pere, mossèn Valens Bisabwimana, mort sobtadament ara fa un any i amb qui primer es va concretar la possibilitat d’ocupar aquest local parroquial per als diorames.

Cada any es convida alguna personalitat del món pessebrista a fer un pregó amb motiu de la inauguració de la mostra. Aquest cop, però, l’Agrupació Pessebrista ha volgut que sigui l’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, l’encarregat de fer-ho. Serà aquest diumenge a les 12 del migdia.

Els pessebres es podran visitar tots els caps de setmana i els festius, en horari de matí i tarda. Fora d’aquests dies es concerten visites per a grups.

La mostra de Sant Pere destaca per la varietat d’estils, tècniques i temes dels diorames exposats, ja que “tots són obres personals”, diu Font. Entre les novetats d’aquest any hi ha el que han creat els alumnes de l’escola de pessebrisme infantil, que incorpora figures amb moviment.

Amb el tràfec del canvi de seu, Font no ha fet pessebre, aquest cop. Hi tindrà exposat el que va dedicar a la catedral de Burgos.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.