Societat

Nou etapes d'exploració fetes al llarg de tot un any

L'exploració del terreny va iniciar-se el mes de desembre del 2013. El camí d'Empúries s'ha resseguit al llarg del 2014 des de Sant Martí fins a Girona, repartit en nou etapes. El coneixement del territori no era el mateix en cadascun dels recorreguts, de manera que durant el procés d'estudi de la següent caminada es podia produir, com de fet va succeir en alguna ocasió, algun canvi de recorregut sobre el previst inicialment.

La primera etapa va sortir de la Paliàpolis d'Empúries, on actualment hi ha el poble de Sant Martí, i va discórrer fins a l'Escala per anar a parar, després de superar unes zones urbanitzades, a Ullà i a Santa Maria de Palau. Aquest tall és considerat el més ben conservat pels impulsors de la caminada.

La segona etapa va sortir de Palau i va acabar a Torroella. Des de Torroella va sortir la tercera, que va culminar al poblat ibèric d'Ullastret. La quarta va servir per sortir de la ruta amb la voluntat d'anar fins a la pedrera dels Clots de Sant Julià, un ramal secundari però considerat de vital importància. La cinquena etapa va discórrer des de Canapost a Cruïlles, un encreuament vital en el recorregut, segons apunta Badia i Homs. El medievalista considera que l'origen de la ruta és iber i que, en període romà, “segurament va patir una transformació profunda”. “Els romans feien els camins molt rectes, i per això no és estrany que en alguns talls, com de Monells a Millàs (sisena etapa) i de Juià a Celrà, coincideixi amb l'actual carretera”, diu. El setè tram de la descoberta va de Millàs a Sant Martí Vell; el vuitè, de Sant Martí Vell a Celrà i, l'últim, fet al desembre, entre Celrà i el Pont Major, a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.