El Penedès torna a classe amb la mirada fixada en la grip A i la llei d'educació
El sindicat USTEC critica que el departament encara no hagi completat les plantilles dels centres
Un total de 8.994 alumnes dels centres educatius públics i concertats de Vilanova que imparteixen el segon cicle d'educació infantil (P-3), educació primària i secundària van iniciar ahir les classes. L'Ajuntament destaca que en les noves matriculacions, tant a P-3 com a 1r d'ESO, més del 80% dels alumnes iniciaran els seus estudis en els centres educatius demanats en primera opció en el període de preinscripcions. Les quatre llars d'infants públiques de la ciutat, La Baldufa, L'Escateret, El Drac i El Gavot, tenen des d'ahir 442 alumnes.
Pendents del Volerany
La ciutat està pendent d'estrenar l'edifici definitiu del CEIP Volerany al gener. Segons la regidora d'Educació, Míriam Espinàs, les obres van a molt bon ritme, fet que permetrà que la construcció finalitzi durant el novembre, i que els infants del centre puguin abandonar els barracons per Nadal.
D'altra banda, el centre educatiu concertat Santa Teresa de Jesús de Vilanova és l'únic de la ciutat que s'ha sumat al projecte 1:1 de digitalització de les aules. Els alumnes de primer i segon d'ESO i dels cicles formatius van rebre ahir els seus ordinadors amb molt d'entusiasme, segons s'explica des del centre. La necessitat de posar-se al dia en les noves tecnologies és un dels motius que apunten els responsable de l'escola a l'hora d'explicar perquè el centre s'ha sumat al projecte.
Sitges va tornar ahir a les classes amb millores en la mobilitat del transport escolar com a novetat principal. L'Ajuntament ha reforçat el bus cap a l'IES Vinyet amb un servei que farà el recorregut entre el passeig de Vilanova i l'institut, tant a primera hora del matí com durant la tarda. Sant Pere de Ribes va poder estrenar ahir l'esperat CEIP Les Parellades, i Cubelles ha hagut d'ampliar aquest curs les instal·lacions provisionals del CEIP Mar i Cel, a l'espera d'inaugurar l'edifici definitiu el curs 2010/2011.
A Vilafranca, uns 3.900 alumnes d'educació infantil i primària i uns 2.000 alumnes de secundària van iniciar les classes ahir. A les llars d'infants van incorporar-se 350 alumnes nous, i 15 s'han quedat sense plaça. La Generalitat ha invertit més de dos milions d'euros en una de les grans ampliacions de centres educatius d'aquest curs escolar, al CEIP Les Fonts de Gelida.
Queixes dels mestres
La distribució de les places dels mestres i professors interins per part del Departament d'Educació està rebent també moltes crítiques al Penedès, segons s'explica des del sindicat USTEC, que agrupa els professionals del sector. Enguany, un nou sistema de nomenament a través d'internet ha dificultat que els mestres puguin escollir plaça, segons el sindicat. L'USTEC també assegura que el Departament d'Educació ha obligat molts professionals a acceptar una reducció de jornada. Així mateix, el sindicat critica que al Penedès les plantilles d'alguns centres encara no estan completes, fet que dificulta l'inici de curs, i també desaprova que les ràtios d'alumnes per aula a l'Alt Penedès siguin excessives. Tenint en compte que aquest curs es viurà el desplegament de la nova llei d'educació, que ha de comportar més autonomia per als centres entre altres mesures, el sindicat que agrupa els mestres assegura que vigilarà com es desenvolupa la nova legislació al Penedès.