Osona/Ripollès

Orís aprova un pressupost per al 2015 de 851.953 euros, un 12% més que l’any passat

Es finalitzarà la portada d’aigües d’Osona nord.

El pressupost de l’Ajuntament d’Orís per a aquest 2015 és un 12% superior al de l’any passat i s’enfila fins als 850.953,08 euros. L’augment es dóna per l’execució de la segona fase de la portada d’aigües d’Osona nord, que comporta la construcció de la connexió entre la nova potabilitzadora de Conanglell i el dipòsit d’Orís. Aquesta segona fase té un cost de 271.475 euros, que suposa un 30% dels comptes.

L’alcalde d’Orís, Arnau Basco, explica que “en línies generals” el pressupost, que es va aprovar al ple de desembre, és “molt similar” al del 2014. Una altra de les principals inversions són els 58.422 euros que serviran per enquitranar el camí vertebrador d’Orís, que va del Pelut a Can Branques i de Sant Genís a la Trona. Aquesta és una acció que “volíem fer a finals d’any” que per qüestions climatològiques s’ha ajornat fins al març.

El pressupost incorpora també una partida nova de 30.600 euros per fer millores a la urbanització de “l’entrada del poble”, al nucli de Can Branques, i per portar a terme la segona fase d’enjardinament de carrers –la primera es va dur a terme fa un any i mig–. El consistori també considera un nou ajut per a la recollida d’aigües fluvials pel qual al ple d’aquest gener s’aprovaran les bases. Aquest ajut se suma als que es destinen a escolars i universitaris i també als que es donen per la finalització d’estudis universitaris o cicles formatius de grau superior –el 2014 se’n van donar tres.

El regidor de l’oposició Antoni Panadero (Independents d’Orís-PM) hi va votar en contra.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia