Els fesols de Santa Pau, de ‘bolos' per Olot
Els cultivadors ofereixen tastets a la plaça Mercat per promocionar la fira
La millor manera de promocionar la Fira del Fesol de Santa Pau és a través del llegum que la protagonitza. Per això, ahir, representants dels cultivadors i de l'Ajuntament de Santa Pau es van plantar a la porta d'accés a la nova plaça Mercat d'Olot amb l'olla i el fogonet per cuinar i, posteriorment, regalar tastets de fesols de l'última collita a tothom qui en volia i anunciar així que la fira se celebra diumenge vinent, conjuntament amb la Fira de Sant Antoni, amb actes que s'inicien el dia abans.
Plantats, doncs, a la plaça del doctor Fàbregas, van repartir fesols d'una collita que ha estat extraordinària en quantitat i en qualitat. De fet, els qui els van tastar van poder comprovar que tenen poca
pela, que el color és excel·lent –entre carn i blanquinós–, que la textura és molt suau i poc farinosa i que el gust és exquisit.
A la presentació d'ahir hi havia també el dibuixant de Batet de la Serra Tavi Algueró, autor que tradicionalment s'encarrega del disseny del cartell promocional de la fira, que aquest any celebra la vint-i-cinquena edició. Per això, Algueró hi ha introduït un número 25 gegant que mostren els principals protagonistes de la fira, els cuiners dels restaurants que cuinen els fesols de Santa Pau amb propostes gastronòmiques que es poden tastar a la degustació que es fa cada any a la plaça porxada de la vila antiga. La fira, doncs, és a punt.