Medi ambient

Rubí para les obres a l'abocador de Can Balasc

L'empresa no tenia llicència municipal i feia treballs en sòl no urbanitzable

La lluita al municipi de Rubí contra els abocadors de residus ha viscut un nou capítol de prohibicions fa uns dies, quan l'Ajuntament va ordenar la suspensió provisional de les obres de construcció de dues noves basses, la instal·lació de dues cabines, la construcció de talussos, canalitzacions o l'apilament de fresat asfàltic utilitzat per camins que estava fent l'empresa Arrins SL, de TMA Grupo Sánchez. La decisió la va comunicar el consistori després de constatar que les obres detectades no s'ajusten a la llicència d'activitats concedida l'abril del 2012

El consistori també sosté que les actuacions es fan sense autorització en un sòl classificat pel pla d'ordenació com a no urbanitzable, rústic de valor agrícola, forestal i de recursos naturals. Les inspeccions es van fer arran de les denúncies d'Alternativa d'Unitat Popular (AUP), que agrupa ACR i la CUP.

Al municipi s'oposen a la possibilitat que Can Balasc pugui ser un abocador –en principi només de residus industrials–, ja que tenen l'experiència del de Can Carreras, on denuncien que s'aboca de tot. La comissió d'Urbanisme té suspesa la tramitació del pla especial urbanístic de Can Carreras i Can Balasc fins que l'Ajuntament elabori el pla d'extractives a la ciutat que va provocar que en el ple de setembre aprovés la suspensió de llicències d'aquest tipus d'activitats.

Europa vol saber què es llença a Can Carreras

El comissari europeu de Medi Ambient, Karmenu Vella, ha sol·licitat informació a la Generalitat per comprovar si l'abocador de Can Carreras respecta les normes mediambientals de la Unió Europea, després que els eurodiputats socialistes Javier López i Iratxe García-Pérez recollissin les queixes al municipi en el sentit que s'hi estan abocant residus no permesos, com ara sanitaris i hospitalaris sense tractar, quan només n'hi poden anar d'inerts i no especials (llicència de tipus II). L'abocador, en teoria, s'ha de clausurar enguany. Queda pendent de resposta si l'autorització de l'abocador es va concedir amb prou garanties respecte a l'impacte ambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia