Societat

La intensa nevada al Pirineu continuarà durant tot el cap de setmana

La cota de neu està situada en els 800 metres als Pirineus i als 1.000 a d'altres zones muntanyoses de Catalunya

Un tram de la GI-682, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols, ha quedat restringit al trànsit pels efectes de la calamarsa

Les nevades caigudes en les últimes hores a la zona pirinenca continuaran durant tot el cap de setmana, amb la cota de neu situada en els 800 metres al vessant sud dels Pirineus, però també a d'altres zones muntanyoses de Catalunya, on la cota se situarà en els 1.000 metres.

La nevada de les últimes hores, la més important d'aquest hivern a Catalunya, ha deixat importants quantitats de neu en algunes poblacions i estacions d'esquí del Pirineu, de fins a 50 centímetres de gruix.

Protecció Civil manté una prealerta del pla Neucat a causa de la intensa nevada i també una prealerta Allaucat per fort risc d'allaus a la Vall d'Aran i a la franja nord del Pallars.

La carretera C-28 ha estat tallada als accessos al Port de la Bonaigua, mentre és obligatori l'ús de cadenes a deu carreteres de la comunitat.

Segons pronostica el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions de neu seran més intenses al vessant nord del Pirineu, però a partir d'aquesta tarda es produiran pluges i calamarsa en zones disperses del quadrant nord-est i en determinats punts de l'oest de Catalunya.

En aquest sentit, Protecció Civil ha informat que un tram de la GI-682, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), ha quedat restringit al trànsit pels efectes de la calamarsa.

Les temperatures aniran en moderat descens, i oscil·laran entre 1 i 6 graus al Pirineu –si bé seran més baixes al vessant nord–, entre 4 i 9 graus al Prepirineu, entre 7 i 12 graus a la depressió central i el prelitoral nord, i entre 11 i 16 graus a la resta del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia