Societat

La neu arriba a Barcelona

Al Tibidabo i a la zona de la Vall d'Hebron cau aigua-neu però no culla Les comarques centrals, algunes de l'àmbit metropolità, les gironines i les del Pirineu ja han recollit gruixos de diversa consideració

Els episodis de nevada que assolen Catalunya aquest dimarts i que es preveu que s'allarguin fins al dimecres han deixat enfarinades, de moment, de poca consideració. La neu s'ha deixat veure a llocs on no és habitual, com per exemple a Barcelona, a la zona del Tibidabo i de la Vall d'Hebron, tot i que més aviat en forma d'aigua-neu que no ha quallat. A altres llocs on el fenomen no és tan estrany s'han recollit gruixos d'entre 1 i 3 centímetres, segons les dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya. S'espera que aquest dimarts a la tarda l'episodi encari una petita treva per reactivar-se més de cara a la matinada.

Així, des de Mura (Bages) fins a Vallromanes (Vallès Oriental) passant per Caldes de Malavella (Selva) o Espolla (Alt Empordà), la meitat nord del país ha viscut de manera més o menys acusada l'episodi de nevades, que en tot cas no ha deixat gruixos gaire intensos. Sí ha deixat, en canvi, estampes hivernals, ja que a partir de 500 metres la neu ha quallat.

Per a les pròximes hores s'espera que l'episodi travessi una certa treva per reactivar-se més de cara a la nit i matinada. Les precipitacions es restringiran al quadrant nord-est, i n'apareixeran algunes a punts de l'extrem sud. La cota de neu es situarà entorn dels 500 metres, si bé al litoral i prelitoral nord durant la tarda baixarà fins als 200 metres, i al litoral i prelitoral sud fins als 400 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia