Vallès Oriental

ELS NOUS RESTAURANTS KM 0 - SLOW FOOD (i 2)

Una suma de sinergies

El Bellver combina la gestió turística sostenible amb una cuina de proximitat i de temporada

Ignasi Martínez, al capdavant del restaurant El Bellver des que va obrir ara farà 11 anys al Pla de la Calma, a Tagamanent, ha rebut també la distinció de Slow Food per l’evolució de la feina feta aquests darrers temps i a la suma de diferents sinergies.

D’una banda, El Bellver és una casa autònoma, amb energia solar, escalfament d’aigua amb biomassa, tractament d’aigües residuals.... “Això fa que estiguem dins la Carta Europea de Turisme Sostenible, i que la política de l’empresa sigui la gestió turística sostenible”. De l’altra, ofereix una cuina que ha anat evolucionant cap als productes de proximitat, i cap a allò més bo, net i just, “seguint els principis de l’Slow Food”, i treballant sempre amb els productors que tenen el distintiu de la Generalitat en qüestió d’agricultura ecològica. “Treballem sempre amb productes locals tot el que podem i quan podem, perquè no sempre hi ha producció. Però nosaltres hem cregut i continuem creient en els productes de temporada i de proximitat”, explica Martínez, que creu que des de l’associació valoren tot el tema de la cuina però també la resta. “Tot són sinergies que sumen”.

Treballar amb els productes de temporada fa que mai sàpiga quins plats farà d’aquí a dues setmanes. “Anem variant sempre. Segons els productes que m’ofereixen els vaig integrant a la carta. Podem dir que som directament proporcionals al que fan els pagesos de l’àrea del Congost.

El cap de setmana passat, per exemple, va comptar amb diversos productes de l’Horta de Santa Eugènia, a Tagamanent, com la col de galàpet, enciams, apis o porros. També s’hi podia trobar un plat recuperat, la paella d’espelta, amb tot tipus de verdures de temporada. A més, ja fa temps que treballen amb farines de Can Jornet de Gallecs per fer el pa i tota la rebosteria; amb la carbassa de cacauet d’un pagès de Tagamanent, o amb totes les varietats de mongetes d’El Bressol de la Garriga. A la carta tampoc hi faltava la cervesa del Montseny i un vi del Priorat que els arriba en bóta d’una cooperativa de Falset.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.