L’institut Giola, de Llinars, presenta l’hivernacle i el galliner que han fet alumnes de Producció Agropecuària
El centre va fer una jornada de portes obertes
L’institut Giola de Llinars va inaugurar fa uns dies el nou espai jardí-hivernacle-galliner que han fet els alumnes, al costat mateix del centre, en un espai cedit per l’Ajuntament.
L’espai també està compartit amb l’Associació de Veïns de Can Boatell i l’ha posat en marxa l’alumnat del nou cicle de Producció Agropecuària.
La inauguració es va inscriure en les activitats de la setmana agrària que l’institut va celebrar del 16 al 20 de març i que va coincidir amb la Jornada de Salut, Esport i Medi Ambient que des de fa anys fa el centre, dins del Projecte d’Escoles Verdes. La inauguració va servir també per fer una jornada de portes obertes de tot el cicle.
La directora de l’institut, Sílvia Genís, es mostra satisfeta pels resultats de cicle formatiu de Producció Agropecuària. Tothom a qui li hem demanat ha col·laborat i ha obert les seves explotacions a les visites dels alumnes, explica. Ara ha de començar les pràctiques de la FP dual, que consisteix tant en una formació en el centre educatiu com en l’empresa, que té un paper de coformadora.
Aquesta estada en les explotacions agropecuàries també permet crear una borsa de treballadors qualificats. És una bona oportunitat per crear sinergies amb l’institut i l’entorn del poble, diu Genís. L’estada dura 977 hores, de les quals 250 són no remunerades i les altres 594 es paguen entre 3,55 i 4,50 euros cada hora, segons la modalitat. Una de les opcions passa per aprofitar les explotacions que tenen treballadors de vacances o puntes temporals de feina, com la recollida de la mongeta del ganxet, que ja obliga a contractar altra gent durant l’estiu, explica la directora.
Les activitats de la setmana agrària van començar dilluns 16 de març amb una sembrada de patates i la creació del jardí que van fer els alumnes de 3r d’ESO amb l’alumnat de 1r de Producció Agropecuària. Dimarts, els alumnes del cicle agrari van fer un taller de producció de cervesa artesanal. La setmana es va completar amb el tradicional esmorzar de fruita ofert per l’AMPA, seguit de tallers i activitats com cuina ecològica, un recorregut amb bicicleta, l’elaboració de sabó, la xerrada La vida després del cicle agrari, el visionat del documental ¿Cómo podemos comer nuestros paisajes?, la pel·lícula OMG i la taula rodona Som el que mengem.