Salut

L'hospital de Mataró recupera els malalts que s'anaven a operar a fora

CatSalut es compromet a intervenir els 300 pacients que l'any passat es van derivar a altres centres

Quatre llits més a cures intensives

El gerent de l'hospital de Mataró, Joaquim Esperalba, va fer ahir balanç de la feina feta des del Consorci Sanitari del Maresme. “La situació és delicada amb un dèficit econòmic però no en l'atenció als pacients”, va assegurar. Segons Esperalba el pla d'empresa que s'està negociant amb CatSalut permetria augmentar l'activitat i operar a Mataró els 300 malalts que l'any passat es van derivar a altres centres hospitalaris, i també una major dotació amb quatre llits més que s'ha fet a la unitat de cures intensives.

Aquest pla de viabilitat té com a data límit el 31 de maig, i que s'aprovi és la garantia que la Generalitat no intervingui el consorci sanitari que perdria la seva autonomia com a centre concertat. “Volem arribar a un doble acord”, va afirmar Esperalba, referint-se a les negociacions amb Salut i també a les reivindicacions i el pacte amb els treballadors. Les previsions de la direcció és anar reduint el deute per garantir la continuïtat del centre i resoldre les millores laborals per aconseguir el reequilibri el 2007. Sense concretar quina és la injecció de diners que posarà la Generalitat, sí que el gerent va indicar que ja es disposa d'uns 6 milions d'euros més de pressupost.

Els darrers dos anys s'han presentat fins a 23 programes de treball entre els quals el gerent del consorci va destacar la prova pilot que es fa a Argentona per fer un seguiment personal a la gent gran en contacte amb els centres d'assistència primària i els serveis socials. Un programa que es vol estendre aquest any a Mataró.

LA XIFRA

2,7
són els milions de dèficit que va tenir el Consorci Sanitari del Maresme l'any passat.

LA FRASE

La demanda no para de créixer amb una població que s'envelleix i amb més desigualtats socials
Joaquim Esperalba
gerent del consorci sanitari del maresme

Intervencions de genoll al dia pel 2016

Les llistes d'espera a l'hospital de Mataró es compleixen segons les garanties que fixa el Departament de Salut. Segons va explicar el gerent del consorci del Maresme, el 2015 preveuen complir totes les intervencions menys amb la de pròtesi de genoll en què, juntament amb la de maluc i de cataractes, s'ha escurçat l'espera i això ha fet que en el cas de genoll, per la gran demanda, no es pugui complir fins l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia