Societat

La boira provoca problemes a l'Aeroport i el Port de Barcelona

La falta de visibilitat ha causat retards i desviaments de vols al Prat i ha obligat a suspendre l'entrada i sortida de vaixells

La situació meteorològica ha deixat mig amagats els edificis més alts de la ciutats comtal

Una boira densa que ha baixat fins a gairebé el nivell del mar ha sorprès aquest dilluns els barcelonins, ha deixa mig amagats els edificis més alts i ha impedit veure el sol des de primera hora del matí. També ha provocat problemes a l'Aeroport del Prat i al Port de Barcelona.

La boira que afecta el litoral també ha obligat l'aeroport de Barcelona-El Prat ha activar els procediments per baixa visibilitat, fet que ha provocat retards en les operacions -s'ha hagut d'allargar el temps d'aterratge i enlairament- i el desviament d'alguns vols a l'aeroport de Reus. Tot plegat ha provocat retards de més de 40 minuts, amb vols com a Alacant, Munic i Tel Aviv. També ha provocat retards en les sortides i fins i tot, segons Aena s'ha hagut de cancel·lar quatre vols.

La boira que aquest dilluns afecta el litoral barceloní també ha provocat problemes al Port de Barcelona, que ha hagut de tancar l'arribada i sortida de vaixells per la baixa visibilitat. El Port ha quedat tancat des de les 6h del matí i ha començat a recuperar la normalitat a partir de les 12.15h del migdia..

L'espessa boira -amb visibilitat reduïda a uns 70-100 metres- afecta especialment aquest dilluns al matí la costa del Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat i el Garraf.

Aquest fenomen meteorològic arriba l'endemà d'un calorós dia a diverses ciutats catalanes, amb temperatures més típiques d'estiu, especialment a la costa, on les platges es van omplir dels primers banyistes de la temporada.

Diversos curiosos s'han acostat aquest dilluns al Tibidabo i a Montjuïc, dos dels punts més elevats de Barcelona, per captar panoràmiques de la capital catalana coberta per la boira espessa, mentre les xarxes socials s'han omplert d'instantànies que recullen aquest fenomen meteorològic, poc freqüent a la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia