Societat

El Port de Barcelona recupera la normalitat després de tancar sis hores per la boira

L'autoritat portuària autoritza l'entrada dels primers creuers a un quart d'una del migdia

L'activitat a l'aeroport del Prat també tendeix a la normalitat després de les afectacions pel fenomen meteorològic

El Port de Barcelona ha reobert les seves instal·lacions a un quart d'una del migdia hores després de mantenir-les tancades durant una mica més de sis hores a causa de la intensa boira que aquest matí ha afectat el litoral de la capital catalana.

La mala visibilitat ha obligat suspendre l'operativa de la infraestructura portuària a les sis del matí d'aquest dilluns, fet que ha impedit les entrades i sortides dels vaixells.

Fonts del Port han confirmat que les primeres embarcacions han circular de nou cap al migdia, quan la boira ha començat a escampar. Els primers vaixells en fer-ho han estat els de maniobres més senzilles i els que són operen habitualment a Barcelona i coneixen la zona.

La torre de control ha autoritzat primer l'entrada dels creuers i els ferris i, després, la dels vaixells de mercaderies i les sortides previstes.

Des de les sis del matí i fins aquest migdia hi ha hagut set creuers i un ferri afectats.

Els set creuers porten més de 20.000 passatgers i són el Costa Diadema de la companyia Costa Cruceros, l'Aidablu d'Aida Cruises, l'Splendour of the Seas de Royal Caribbean, Sovereign de Pullmantur, Island Escape del grup Tui, Club Med 2 de V. Ships i Costa Neoriviera de Costa Cruceros. El ferri afectat és el Tenacia de la companyia Acciona.

La situació a l'Aeroport de Barcelona-el Prat tendeix aquesta tarda a la normalitat després dels retards acumulats aquest matí a causa de l'episodi de boira costanera.

Les mesures especials que s'han pres a l'aeroport a causa del fenòmen meteorològic han obligat a cancel·lar quatre vols des del Prat i a desviar a l'aeroport de Reus (Baix Camp) quatre avions que tenien previst aterrar a Barcelona. Els problemes durant el matí han provocat l'acumulació de retards, que han arribat a les dues hores.

Després d'aixecar les restriccions en les operacions està previst que la situació es vagi normalitzant al llarg de la tarda.

La direcció de l'aeròdrom barceloní ha activat el pla d'emergència per baixa visibilitat, un sistema que amplia la distància de seguretat entre les aeronaus i a espaiar les operacions. Aquest protocol s'ha aixecat al migdia, quan les condicions de visibilitat han millorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia